Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Mayıs

Güzelbahçe'de vapur sevinci

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmirlileri denizle barıştırmak için bir dizi çalışma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 9. iskeleyi de törenle Güzelbahçe’de hizmete aldı ve ilçe ile Konak arasında vapur seferleri başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın yanısıra, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Gaziemir Belediye Başkanı İsmet Kılıç, Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi’nin de katıldığı törene vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Güzelbahçe İskelesi’ndeki törende büyük bir coşku yaşanırken, törenin ardından vatandaşlar, Maltepe Askeri Lisesi öğrencileri ve başkanlar iki vapur ile Konak’a hareket etti.

Yol boyunca vapurlarda vatandaşlara ve öğrencilere kahvaltı ikram edildi. Yolculuk sırasında vapurlarda halaylar çekildi, türküler söylendi.

PLAJLAR DA AÇILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina
, Güzelbahçe İskelesi’nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, ilçeye hizmetlerinin iskele ile sınırlı olmadığını hatırlattı ve devam edeceğini söyledi.
Piriştina, önümüzdeki günlerde Güzelbahçe sahil düzenlemesinin de tamamlanıp üç adet plajın hizmete açılacağını müjdeledi.
Bingöl’de meydana gelen deprem nedeniyle deniz ulaşımının başlamasını bayram havası içinde kutlamadıklarını kaydeden Piriştina, “Ancak Güzelbahçe Plajları’nın yıllar sonra yeniden halka açılmasını bayram havası içinde kutlayacağız” dedi.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran da ilçeye hizmetlerinden dolayı Başkan Piriştina’ya teşekkür ederek, “El ele uyum içinde hizmet üretiyoruz. Güzelbahçe bu dönemde, tarihinde görmediği kadar hizmet almıştır. İlçe knalizasyon altyapısına kavuştu, atıkların temizlenmesi için arıtma tesisi kuruldu, parklar ve çevre düzenlemeleri gerçekleştirildi” diye konuştu.

SEFERLER ŞİKMDİLİK HAFTADA İKİ GÜN

Hafta sonlarında İzdeniz A.Ş tarafından gerçekleştirilmeye başlanan seferlerle vapurlar cumartesi günleri sabah 09.00’da Konak’tan hareket ediyor.
Konak’tan yolcularını alan vapur 10.20 civarında Güzelbahçe’de olurken, 10.45’te Güzelbahçe’den kalkan vapur da 12.05 civarında Konak’a ulaşıyor.
Akşamüstü 17.30’da Konak’tan kalkan vapur ise, 18.50 civarında Güzelbahçe’de cumartesi seferlerine son veriyor.
Pazar günü uygulamalarında ise ilk sefer Güzelbahçe’den 10.45’te, akşamüstü seferi ise saat 17.30’da Konak İskelesi’nden yapılıyor. 19.30’da Güzelbahçe’den kalkan son vapur ise 20.50’de Konak’a varıyor.
Yaklaşık 15 Haziran’a kadar deneme seferleri şeklinde sürecek olan bu uygulama plaj mevsiminin başladığı bu tarihten itibaren yolcu yoğunluğuna göre artırılacak. Planlamaya göre cumartesi günü 19.30’da Güzelbahçe’den Konak’a, pazar günleri de saat 09.00’da Konak’tan Güzelbahçe’ye ek sefer konulacak.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber