Kasım

Güzelbahçe Kahramandere’de çalışmalar tamamlandı

Sel ve taşkın tedbirleri kapsamında İzmir’in 30 ilçesinde yatırımlarını sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, Güzelbahçe Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nden geçen Kahramandere Çayı’nda çalışmaları tamamladı. Proje kapsamında, 2 metrelik 60 prefabrik menfez imalatı yapılarak akarsu yatağı kapalı kesite alındı.

Küresel iklim krizinin şehirler için açık bir tehdide dönüşmesi sebebiyle yerel yönetimler olağanüstü koşullar için hazırlıklarını sürdürüyor. Son yaşanan deniz taşkını afetinin yanı sıra aşırı hava olayları ve şiddetli yağışların adresi olan İzmir’de de sel ve taşkın tedbirleri kapsamında çalışmalar yürütülüyor.
İzmir’in Güzelbahçe ilçesine bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nden geçen Kahramandere Çayı’nda sel ve taşkın tedbirleri kapsamında 2 metrelik 60 prefabrik betonarme menfez imalatı yapıldı. İZSU ekipleri, dere güzergâhı boyunca yerinde dökme kapalı menfez imalatı da yaparak dereyi kapalı kesite aldı. Tamamlanan çalışmalarla bölgenin su baskınlarına karşı direnci artırılarak, taşkın riskinin önüne geçildi.