FabrikaLab’da Robotel üretilecek

Girişimcilerin uğrak noktası olan FikrimİZ birimi kapılarını Robotel Türkiye İzmir gönüllülerine açıyor. 24 Mart Cuma günü yapılacak üretimde ‘Robotel’in üç boyutlu çıktılarının alınmasından sonra montaj eğitimi de verilecek.

Türkiye’de bir büyükşehir belediyesinin kurduğu ilk FabLab olma özelliğini taşıyan Fabrikalab İzmir’de Robotel Türkiye iş birliği ile İzmir Gönüllü Buluşması etkinliği düzenlenecek. 24 Mart Cuma günü 16.00 ile 20.30 saatleri arasında Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi FikrimİZ birimi A Blok’ta yapılacak buluşmada Robotel Türkiye İzmir gönüllüleri ile bir araya gelinecek. Buluşmada el deformasyonu nedeniyle proteze ulaşamayan veya kullanamayan bireylere, 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel üretilmiş, ekonomik ve kullanılabilir mekanik ellerin üretim süreci paylaşılacak. Ayrıca FikrimİZ birimi bünyesindeki FabrikaLab İzmir'de 3 boyutlu yazıcılar ile önceden üretilen parçaların montaj eğitimi yapılacak. Etkinlik hakkında detaylı bilgi almak isteyenler 293 32 00 numaralı telefondan detaylı bilgiye ulaşabilir.