Engelsizmir Ulusal Karikatür Yarışması’nda finale kalan eserler belli oldu

Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “önyargı ve empati” konulu Engelsizmir Ulusal Karikatür Yarışması’nda finale kalan eserler belli oldu. Karikatürist Eray Özbek başkanlığında toplanan ve karikatürist Mustafa Yıldız, Sadık Pala, Ahmet Önel ve gazeteci Lütfü Dağtaş’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada 147 katılımcının 340 karikatürü pandemi nedeniyle çevrimiçi ortamda ve mail yoluyla değerlendirildi. “Yetişkinler”de 12, “Gençler” kategorisinde ise 4 karikatür finale kaldı.

İtirazlar için son tarih 17 Nisan
Seçilen 16 eser, 12-17 Nisan 2021 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Engelsizmir’in sosyal medya hesaplarında ve çeşitli yarışma sitelerinde paylaşılacak. Finale kalan karikatürler arasında benzer, kopya veya daha önce ödül almış ve hileli karikatürlere rastlayanlar, yarışma komitesine bildirim yapabilecek. Bildirimlerin engelsizmir2021@gmail.com adresine gönderilmesi de mümkün. Finale kalan eserlerle ilgili itirazlar 17 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’ya kadar alınacak. Yarışmanın kesin sonuçları 19 Nisan’da yine İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Engelsizmir sosyal medya hesaplarında açıklanacak.

Engelsizmir Ulusal Karikatür Yarışması
Engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik olarak bir dizi çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek "4. Uluslararası Engelsizmir Kongresi" kapsamında karikatür yarışması açıldı. En fazla 5 karikatür gönderiminin kabul edildiği yarışmaya başvuru 2 Nisan 2021’de sona erdi.