Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

28
Temmuz

Dev proje için 6 firma yarıştı

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile İzmir Otogarı arasında şehir trafiğine girmeden bağlantı sağlayacak tünel ve viyadük projesini tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Dev projenin birinci etabını oluşturan 2 viyadük, 2 karayolu alt geçidi ve 1 üst geçit inşaatının tamamlanması için düzenlenen ihaleye 6 firma teklif sundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca ile Bornova arasında açılacak "İzmir'in en uzun karayolu tüneli" ile otogar bağlantısını sağlayacak viyadüklerin yapımını tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Projeyi yürüten firmanın işten çekilmesi nedeniyle yarım kalan inşaatların en kısa zamanda bitirilmesi için yeniden ihaleye çıkıldı. Kent içi trafiği rahatlatacak, şehir trafiğine girmeden Buca’daki Homeros Bulvarı’nı Işıkkent’teki İzmir Otogarı’na bağlayacak dev yatırım kapsamında ilk ihale 28 Temmuz’da yapıldı. Buca Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Yapılması Birinci Etap ikmal ihalesi kapsamında bin 850 metrelik güzergahta 2 viyadük, 2 alt geçit ve 1 üst geçit inşaatı tamamlanması için düzenlenen ihaleye 6 firma teklif sundu. İhale komisyonun değerlendirmesinin ardından önümüzdeki günlerde kazanan firma açıklanacak.

İhaleye katılan firmalar ve teklifleri ise şöyle:

*Ramer İnş.İth.San. ve Tic. Ltd. Şti. -Tezcan Asfalt İnş.Taah.San. ve Tic. Ltd.Şti (İş Ortaklığı) – 49 milyon 184 bin 280 TL.
*Deta Yol İnş. Taah. Tic. A.Ş –Yetimoğlu Madencilik İnş.San. ve Tic. Ltd.Şti (İş Ortaklığı) -52 milyon 454 bin 703 TL.
*GLS Müh. İnş. Dek. Mim. Mad. A.Ş –Adeha İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd.Şti (İş Ortaklığı) – 41 milyon 487 bin 872 TL.
*Mapek İnş. ve Tic. A.Ş-Hüsamettin Peker İnş. Taah. San. ve Tic.Ltd. Şti (İş Ortaklığı)-42 milyon 421 bin 952 TL.
*Bertoğlu İnşaat Ltd. Şti – 41 milyon 281 bin 60 TL.
*Yapı Tesis İnşaat ve Ticaret Ltd Şti. -40 milyon 654 bin 256 TL.

Sırada tünel ihalesi var
İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak imalat çalışmaları 400 günde bitecek. Büyükşehir, ayrıca yarım kalan tünel inşaatının hızla bitirilmesi için de Aralık ayında ihaleye çıkacak. İzmir'in en uzun tüneli “Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Projesi”nin ikinci etabı kapsamında inşa edilecek. Derin çift tüp tünelin uzunluğu 2,5 kilometre olacakve 2 gidiş – 2 geliş toplam dört şeritli olarak hizmet verecek. Tünelin yüksekliği 7,5 metre, genişliği ise 10,6 metre.
 
Ne olmuştu?
Buca Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Viyadük Yapılması ihalesini 45 milyon 284 bin 699 TL’lik teklif sunan Ezekar Yapı İnş. A.Ş.-Mapek İnş ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı kazanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kent trafiği için kritik önem taşıyan bu büyük yatırım kapsamında tünellerle eşzamanlı olarak, Otogar’a bağlantı için iki viyadük, Kemalpaşa Caddesi ve Kamil Tunca Bulvarı kesişiminde ise 2 taşıt alt geçidi ile çevre yolu otogar bağlantısı için 1 taşıt üst geçidi yapımına başlamış viyadük çalışmalarının yüzde 68’ini tamamlamıştı. Ancak yüklenici firmanın 4735 Sayılı Kanun'un “Sözleşmelerin Tasfiyesi ve Devri” başlıklı geçici dördüncü maddesine dayanarak işin tasfiyesi için başvuruda bulunması üzerine inşaat 2019 yılının Ağustos ayında durmuştu. Yine aynı şekilde tünel ihalesini 109 milyon 900 bin 827 TL'lik teklif sunan HGG İnşaat Anonim Şirketi kazanmış, firmanın işin tasfiyesi için başvuruda bulunması üzerine yaklaşık 250 metresi tamamlanan tünel çalışmaları yine aynı tarihte durmuştu.

Şehir trafiğine girmeden Otogar
7.1 kilometrelik güzergah üzerindeki tünel ve viyadük projesi ileÇamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar'a bağlantı sağlanacak. Homeros Bulvarı ve Onat Caddesi üzerinden İzmir'in en uzun tünelini geçen araçlar, şehrin yoğun trafiğine girmeden Otogar ve çevre yoluna ulaşabilecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber