Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Mart

Çocuk Çalıştayı ikinci kez toplandı

TÜMÜ PAYLAŞ

15-21 Mart tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlık çalışmaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF işbirliğiyle yapılan Çocuk Çalıştayı’nın ikinci etkinliği gerçekleştirildi. Düzenlenen ilk oturumda 7-12 yaş arasındaki çocuklar bir araya gelmişti, ikinci oturumda ise 13-17 yaş arasındaki çocuklar buluştu.

EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde (Portekiz Sinagogu) düzenlenen Çocuk Çalıştayı’nın ikinci oturumunda 13-17 yaş arasındaki çocuklar 5 gruba ayrılarak kendi projelerini geliştirdiler.

Çocuklar 5 farklı proje geliştirdi
Çocuk Çalıştayı’na katılan 13-17 yaş arasındaki çocuklar, “iktisat” kavramını ve bütçe yönetimini farklı etkinliklerle deneyimledi. Beş farklı gruba ayrılan çocuklar güvenli şehir, çocuk ve gençlik katılımı, yeşil ve temiz doğa, engelliler için özel alanlar ve depremzedelere yardım konularında projeler geliştirdi. Ardından çocuklar, kendilerine verilen oyun paralarıyla istedikleri projelere yatırım yaparak bütçe yönetimini öğrendi. Çocukların projelerini tanıttıkları maketler, 15-21 Mart’ta düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde sergilenecek.

10 maddelik eylem planı çıkarılacak
Çalıştayda yerel yönetimlerin çocuk ve gençlerle olan ilişkisi, gençlerin hak ve katılımları, insan odaklı tasarım, müdahale alanları ve analizi gibi birçok konu tartışıldı. İkinci kez toplanan Çocuk Çalıştayı sonunda ortaya çıkan fikirlerden 10 maddelik bir eylem planı çıkarılacak. Çalıştayda konuşulanlar ve verilen kararlar, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne sunulacak ve çalıştay, kongrenin çıktılarına katkı sağlamış olacak.

Kongre programı açıklandı
Sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programı açıklandı. Kongrenin sonucunda yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılacak.
Yedi gün sürecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programında ana oturumlar, delege buluşmaları, forumlar ve sanatsal faaliyetler bulunuyor. Ana kongre, Türkiye ve dünyanın saygın bilim insanları ve uzmanlarını bir araya getirecek. 70’e yakın konuşmacı, birçok kapsamlı sunum gerçekleştirecek. Aralarında Vandana Shiva, Sir Bob Geldof, Michio Kaku ve Andrew McAfee gibi isimler geleceğin inşasına dair konuşmalar gerçekleştirecek.
Kongre programına 6 Şubat 2023 depreminin yarattığı yıkımın uzun vadeli sonuçları hakkında kapsamlı müzakereler dahil edildi. Programa doğayla uyumlu ve afetlere dirençli kentlerin yaratılması gibi birçok konuda oturumlar eklendi.
Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi programı ve diğer tüm bilgiler iktisatkongresi.org adresinde yayımlanıyor.


 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber