Şubat

Büyükşehir pandeminin etkilerine karşı kadın çalışanlarına eğitim verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Politikaları Birimi “COVİD-19 Pandemisinde Duyguların Bedene Yansıması” başlığı altında kadınlara kurum içi eğitim semineri düzenledi. Eczacı ve Bütünsel Sağlık Danışmanı Dilek Acaroğlu koordinasyonunda yapılan eğitim 40 kişilik bir grup için yüz yüze olarak verildi. Kadın Danışma Merkezi, Kadın Sığınma Evi, Kadın Politikaları Birimi, Anahtar Bütüncül Hizmet Merkezi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ve Meclis üyelerinin katılımıyla yapılan eğitimde COVID-19 salgınında kişilerin tepkileri, uzun süre fiziksel mesafe ve evde kalma uygulamasının etkileri başta olmak üzere salgın sürecinde duygular, davranışlar ve zihin ilişkisi üzerinde duruldu.
Büyükşehir, İzmirli yurttaşlar ve sivil toplum kuruluşlarında çalışan gönüllüler için de benzer oturumları ilerleyen dönemlerde yapmayı hedefliyor.