Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

30
Temmuz

Büyükşehir, Hasanağa Bahçesi’ni yeniden düzenleyecek

TÜMÜ PAYLAŞ

Buca’nın önemli mekanlarından 96 dönümlük tarihi Hasanağa Bahçesi’ndeki yenileme çalışmaları için ihale gününü bekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, gezinti ve dinlenme alanları, bisiklet ve tartan koşu yolları, basketbol sahası, tenis kortu ve çocuk oyun alanları oluşturacak. Bahçe, yeni şehir mobilyaları ve yeni ışıklandırmasıyla da dikkat çekecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin simgelerinden biri haline gelen Buca Hasanağa Bahçesi’nde yenileme ve düzenleme yapmak için 10 Ağustos 2012’de yapım ihalesi gerçekleştirecek. İhalenin sonuçlandırılıp yer tesliminin yapılmasının ardından başlayacak çalışmalar 180 günde tamamlanacak. Toplam 96 dönümlük alandaki eski dokunun özgünlüğü korunarak yenilenecek ve yeni yeşil alan düzenlemeleri yapılacak.

Nitelikli ağaçlar korunacak şekilde hazırlanan projeye göre, İzmirliler için bir çekim merkezi olan bahçede gezinti ve dinlenme alanları, 1800 metrelik bisiklet yolu, 1350 metrelik tartan koşu yolu, basketbol sahası, tenis kortu, otopark ve tuvaletler yapılacak; çocuk oyun alanları oluşturulacak. Yeni şehir mobilyaları ile süslenecek olan Hasanağa Bahçesi, yeni görüntüsünün yanı sıra yeni ışıklandırmasıyla da dikkat çekecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2003 yılında gerçekleştirdiği düzenleme ile bahçeyi çevreleyen duvarları yıkarak yeşil dokunun ilçeyle bütünleşmesini sağlamıştı.

Bahçenin tarihçesi
Kentin nefes alacağı önemli mekanlardan biri olan Hasanağa Bahçesi’nin, İtalyan asıllı Levanten işadamı Aliotti'nin ölümü üzerine, mülk varisleri tarafından satılığa çıkarıldığı ve 1926 yılında Ödemiş eşrafından Sarıgöllü Hasan Ağa tarafından satın alındığı biliniyor. Hasan Ağa, biri bahçenin kuzey, diğeri güneybatı köşesinde iki konut inşa ettirmiş, esas köşk ile diğer servis lojmanlarını ve bağ köşkünü konut olarak kiraya vermiş. 1930'lu yılların başlarında köşk yanmış. Bahçe ise Hasan Ağa ailesinin mülkiyetinde bulunduğu sürede halka açık tutulmuş, Bucalılar için bir mesire yeri olarak kullanılmış ve Hasan Ağa Bahçesi olarak adlandırılmış.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber