Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

09
Mayıs

Başkan’ın “Ankara günlüğü”

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan’ın “Ankara günlüğü”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin önemli projeleri için gittiği Başkent’te 8 kritik görüşme gerçekleştirdi. Başkan Kocaoğlu, Bakanlık programında yer almayan Üçkuyular-Narlıdere metro hattı için yapım, Narlıdere-İstihkam ve İstihkam-İYTE Kampus metro hatları ile Şirinyer-Tınaztepe tramvay hattı için de proje ihalesine çıkacaklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığı’nın yatırım programında bulunmayan Üçkuyular-Narlıdere metro hattı ile Şirinyer-Tınaztepe tramvay hattı projelerini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını, Menderes-Torbalı İZBAN hattının da en geç 2014 Ağustos’ta hizmete alınacağını açıkladı. 2 günlük Ankara temasları sonrasında bir değerlendirmede bulunan Başkan Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan ile yaptıkları görüşmede, İzmir’in metro projeleri ile marina liman yerleri konusunu masaya yatırdıklarını belirterek, “Bakanlık, Otogar-Halkapınar metrosunu hızlı tren hattıyla beraber değerlendirilecek. Ancak Üçkuyular-Narlıdere hattı yatırım programlarında yok. Durum böyle olunca, biz de proje ihalesini yaptığımız bu metro hattı için Büyükşehir olarak yapım ihalesine çıkacağız. Narlıdere-İstihkam ve İstihkam-İYTE Kampus hatları için de proje ihalesine çıkacağız. Görüşmede ayrıca marina limanı yerlerini tekrar gözden geçirdik” diye konuştu.

İZBAN seferberliği
Başkan Kocaoğlu, Ankara’daki görüşmeleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Sayın Osman İyimaya ile Körfez ÇED raporu ve planlamalar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. İnciraltı’nın planlanması da gündemimizdeydi. TCDD Genel Müdürü Sayın Süleyman Karaman’la toplantımızın ilk maddesi Menderes-Torbalı İZBAN hattının durumuydu. Bu hattı en geç 2014 Ağustos’ta devreye alacağız. TCDD, Torbalı-Selçuk hattı için yapım ihalesine çıktı. Biz de projeleri bitirerek vakit geçirmeden istasyon ve alt-üst geçitlerin yapım ihalelerine çıkıyoruz. Aliağa-Bergama hattında bütün projeleri TCDD yapıyor. Projeler bize verildiğinde hemen alt-üst geçit ve istasyonlar için yapım ihalesine çıkacağız. Şirinyer-Tınaztepe tramvay hattı projesini de İzmir Büyükşehir Belediyesi yapacak. Bunun için eski banliyö hattını Ulaştırma Bakanlığı’ndan talep edeceğiz. Bu talebimiz kabul görmezse, güzergah değiştirerek proje ihalesine çıkacağız. Sayın Karaman ile ayrıca mevcut İZBAN hattında ilave çekerlerin çalıştırılması konusunu görüştük. TCDD yeni sinyalizasyon ihalesine çıkacak. Bu süreçte tren aralıkları sıklaştırılarak yeni gelen çekerlerin devreye girmesi ve daha fazla yolcu taşınması sağlanacak.

Statların projesi yok!
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ile görüşmelerinin de çok yararlı geçtiğini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Büyük Körfez Projesi’ne ilişkin ÇED raporunun alınabilmesi için Su ve Orman Bakanlığı’nda bir problem kalmadığını ve yazısının hazırlandığını öğrendik. Böylece yüzülebilir körfez projesinin önünde engel kalmıyor” dedi.

Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Özelleştirme İdaresi Başkanı Sayın Ahmet Aksu ile ÖİB’nin son dönemde gerçekleştirdiği ihaleler üzerine fikir alışverişinde bulunduk. TOKİ Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan ile statlar konusunu görüştük. Karşıyaka ve Göztepe’de yapacakları statların projelerini talep ettik. Sayın TOKİ Başkanı’ndan ‘Projemiz yok, avan projeyle ihaleye çıkılmış’ yanıtını aldık. Milli Emlak Genel Müdürü Sayın Abdullah Kaya ile İzmirdeniz projesi çerçevesinde körfeze yapmak istediğimiz ‘ticari olmayan’ küçük iskelelerin tahsisi, Kordon’un İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kullanımına tahsis edilmesi, Gediz Katı Atık Transfer İstasyonu ile Menderes İtfaiye binası yerinin tahsisi gibi pek çok önemli konuyu konuştuk. Son olarak da Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden ile bir araya geldik. Sayın Özden’e içlerinde statların bulunduğu iki spor kompleksi için yer önerisinde bulunduk. Sayın Bakan’dan randevu talebimizi yineledik. Kendisi de notlar alıp Bakan Bey’e ileteceğini söyledi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber