Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

25
Haziran

Başkan Soyer robot dünya şampiyonlarını ağırladı

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sponsor olduğu FIRST Robotics Competition turnuvasında elde ettiği başarının ardından Avustralya'da dünya şampiyonluğuna ulaşan İzmir Özel Çakabey Lisesi öğrencileri, Başkan Soyer'i ziyaret etti. Şampiyonlar verdiği destek nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sponsor olduğu FIRST Robotics Competition (FRC) turnuvasında yerel ve ulusal çapta şampiyonluk elde eden İzmir Özel Çakabey Lisesi,  dünyada da zirveye oturdu. İzmir’in ardından Türkiye’deki başarıları peş peşe yakalayan ve Avusturalya'da düzenlenen Asya Pasifik Şampiyonası'nda yarışan 6 kişilik robotik takımı dünya şampiyonluğuna ulaştı. Geleceğin bilim insanları, turnuva ve robot performans şampiyonluğu olmak üzere iki kupayı İzmir'e getirerek büyük bir başarıya imza attı.  Ekip,  turnuvada Japonya ve Amerika gibi dünya teknoloji devleriyle yarıştı.

Gururlandık
Özel Çakabey Okulları Bilim Koordinatörü Oğuzhan Köse’yi ve öğrencileri makamında ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öğrencilerin başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Soyer, “Muazzam... Tebrik ediyorum. Size helal olsun. Çok gururlandık” derken Öğretmen Köse de verilen desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber