Ali Fuat İçsel 50.Sanat Yılı Resim Sergisi

1923 Denizli doğumlu. Küçük yaşlarda başladığı resim çalışmalarının ilk teknik bilgilerini, ulaştırma subayı olarak gittiği A.B.D'de Virginia School Of Art'da misafir öğrenci olarak aldı.
1952 yılında yurda dönen İçsel, İzmir'de Celal Uzel, Ankara'da Eşref Üren ile çalışmalarını sürdürdü.
Bir yayınevinin 1953 yılında açtığı ve Kemal Tahir'in "Köyün Kamburu" adlı romanı ile 3.olduğu yarışmada, " Alınyazısı" adlı romanı ile 1.lik ödülüne layık görüldü.
Kitap olarak basılamayan eser Demokrat İzmir Gazetesi'nde tefrika edildi.
Resim ile içiçe yürüttüğü, İngilizce ve Fransızca tercüman rehberlik ve yazın çalışmaları halen sürmektedir.
Ülkemizin tarihi ve doğal zenginlikleri resimlerine yansıyan İçsel, 1955'den günümüze pekçok karma sergiye katıldı ve kişisel sergiler açtı.Peyzaj natürmort ve portre ağırlıklı çalışmaları yağlıboya ve suluboya tekniğindedir.
Yurtdışında ise, Los Angeles ve Newyork'da 1984, 85, 87 ve 90 yıllarında dört kişisel Sergi Açtı.
1988 yılında İzmir Kültür ve sanat Derneği tarafından Onur Ödülü; 2000 yılında behçet Uz Başarı Ödülü aldı.
Sanatçının son dönem yapıtları; Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi 1991, Beyoğlu Yapı Kredi Sanat Galerisi 1991 ve İzmir Resim Heykel Müzesi'nde 1995 yıllarında sergilendi.
1997'den bu yana İzmir Kültür ve Sanat Derneği Başkanlığı'nı yürütmektedir.
50.Sanat yılını kutlayan sanatçının, renklerle ve mekanlarla kurduğu iletişim resimlerine çoşku olarak yansır.
Suluboyalarında tekniğin gerektirdiği hassas titreşimler; yağlıboyalarında öznel duyarlılığının yansıdığı tuş ve dokular algılanır.
Paleti hiç kurumayan sanatçının yurtiçi ve yurtdışı özel kolleksiyonlarda pekçok resmi bulunmakta olup, çalışmalarına Karşıyaka'daki atölyesinde devam etmektedir.