Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

23
Mayıs

Akdeniz Akademisi’nden tarihi görev

TÜMÜ PAYLAŞ

1513 yılında çizdiği dünya haritası ile coğrafya ve denizcilik alanında yeni bir çığır açmayı başaran ünlü Türk denizcisi Piri Reis, İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi’nin düzenlediği konferansla anıldı.

2013’ün UNESCO tarafından ‘Piri Reis’i Anma Yılı’ olarak ilan edilmesi dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen konferansta, ünlü Türk denizcisi bir kez daha anıldı. Piri Reis’in 1513 yılında bilim dünyasına armağan ettiği haritanın 500. yılında, Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Denizci ve Dünya Bilgini Piri Reis’ başlıklı konferansın moderatörlüğünü Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu yaptı. Aynı zamanda Akdeniz Akademisi Bilim Kurulu ve Yönetim Kurulu üyesi olan Balcıoğlu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Akdeniz Akademisi olarak Piri Reis gibi önemli değerlerin eserlerinin unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına sorumluluk duyduklarını söyledi.

Konuşmacılardan Prof. Dr. Zeki Arıkan ise Piri Reis’in yaşadığı tarih açısından taşıdığı önemin ancak Cumhuriyet dönemiyle hatırlanabildiğini ve eserlerinin basımlarının Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle gerçekleştiğini dile getirdi.

Konferansın bir diğer konuşmacısı Prof. Dr. İdris Bostan “Akdeniz’de Piri Reis ve 'Yeni Dünya' Haritası” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Salih Özbaran da “Piri Reis'in Hint Okyanusu Serüveni ve Ölümü” konulu bildirisinde dönemin tarihi olaylarını ve coğrafi keşifleri ilginç örneklerle anlattı.













TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber