Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

04
Ocak

Narlıdere Metrosu’nda üçüncü istasyona ulaşıldı

TÜMÜ PAYLAŞ

Fahrettin Altay - Narlıdere metro hattı inşaatında tünel açma makinesi üçüncü istasyona ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanlığı’nın, Bornova Evka 3 - Fahrettin Altay metro hattını Narlıdere’ye uzatma çalışmaları aralıksız sürüyor. Balçova ve Çağdaş istasyonları arasındaki 860 metrelik mesafeyi yaklaşık bir ay önce aşan dev tünel açma makinesi (TBM), Çağdaş İstasyonu’ndan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi İstasyonu'na kadarki 460 metrelik kazıyı da tamamladı. Böylece projenin önemli bir aşaması geçilmiş oldu. 

Hattın uzunluğu 7,2 km olacak
Toplam uzunluğu 179 kilometreye ulaşan raylı sistem zincirinin yeni halkası F.Altay-Narlıdere hattında tünel kazı çalışmaları, planlanan yedi istasyonda aynı anda yürütülüyor. Yeni metro hattı 7,2 km uzunluğunda olacak. Hattın tamamı yeraltından geçecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi genişleyen metro ağıyla trafik sıkışıklığını azaltmayı ve iklim krizine neden olan ulaşım kaynaklı fosil yakıt kullanımını en aza indirmeyi amaçlıyor. 

Temel 2018’de atıldı
İzmir Metrosu’nun 4’üncü aşaması olan F. Altay- Narlıdere hattında Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık durakları yer alıyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber