Duyuru Detay Sayfası

Sağlık İçin Bisiklet

WhatsApp'ta paylaş Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş
Tüm Duyurular PAYLAŞ

Salgın günlerinde dışarı çıkmak zorunda kaldığınızda bisikletli ulaşım mesafenizi korur!

Yaşanan pandemi süreci ve sonrasında bireysel ve sağlıklı bir ulaşım yöntemi olarak bisikleti teşvik ederek COVID-19'un yarattığı yeni iletişim gündemine hızlıca uyum sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Sağlık için Bisiklet!” diyerek “Haydi Türkiye Bisiklete!” projesi kapsamında yeni bir kampanya hazırladı ve salgın zamanında dışarı çıkmak zorunda olan İzmirlileri bisikletli ulaşıma davet ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nisan 2019’da WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in yürüttüğü Haydi Türkiye Bisiklete! projesinin üç pilot şehrinden birisi olarak seçilmişti. Aktif iletişim kampanyaları ile kentlerde bisikletli ulaşımı geliştirmeyi amaçlayan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum Destek Programı II çerçevesinde destek alan ‘Haydi Türkiye Bisiklete!’ projesi ile İzmir’de bisiklet özelinde çalışan sivil toplumun da katılımıyla Eylül 2019’da stratejik iletişim eğitimi gerçekleştirilmişti. Eğitimin sonunda “bisikletliyi fark et” temalı bir kampanya fikri ortaya çıkmış ve takip eden aylarda bu kampanyanın içeriği geliştirilmişti. Mart 2020’de hayata geçmesi beklenen kampanya ise COVID-19 salgınından ötürü önümüzdeki aylara ertelendi.

Kampanya videosu için tıklayınız.