Ekim

BRAVO DERYA!

Judoda katıldığı tüm turnuvalarda madalyalara ambargo koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Dünya Gençler Judo Şampiyonası’nda 48 kiloda ülkemizi temsil eden Derya Cıbır, dünya üçüncüsü olarak İzmir’e büyük bir gurur yaşattı. İtalya’daki Akdeniz Oyunları’nda bronz madalyayı boynuna takan ve geçtiğimiz ay Ermenistan’da düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası’nda ikincilik kürsüsüne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyespor’un başarılı judocusu Derya Cıbır, Dünya Gençler Judo Şampiyonası’nda bir kez daha madalyaya uzandı. Fransa’nın Paris kentinde düzenlenen Dünya Gençler Judo Şampiyonası’nda 48 kiloda mindere çıkan Derya Cıbır, ilk turu bay geçti. İkinci turda Avusturyalı sporcu Anna Dengg’i yenmesine rağmen, grup finalinde Japon rakibi Hiromi Endo’ya mağlup oldu. Repesaj maçlarına kalan Derya Cıbır, ilk önce Rus rakibi Ekaterina Tıkhonova, ardından da Amerikalı Katelyn Bouyssou’yu yenerek dünya üçüncüsü oldu. Stade Pierre de Coubertin’deki maçlarda 44 kg’da bir diğer Türk sporcu Ebru Şahin de bronz madalya kazandı.Derya Cıbır’ın son bir yılda kendini çok geliştirdiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyespor Judo Antrenörü Mesut Kapan, “Katıldığı üç önemli organizasyondan üç madalyayla dönmesi, bunun en büyük kanıtı. Kazanılan bu başarılar, Türk spor camiası kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü için de önemli bir gurur kaynadığıdır. Teknik heyetimizi ve sporcumuzu yürekten kutluyorum” dedi.