Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Şubat

AVRUPA’DA “İZMİR BÜYÜKŞEHİR RÜZGARI”

TÜMÜ PAYLAŞ

Bu sezon Avrupa’da fırtına gibi esen İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, Challenge Kupası çeyrek finalinde Hırvatistan’ın ZRK Trogir takımı ile eşleşti. İzmir temsilcisinde yeni hedef, bu kupada yarı final oynayan ilk Türk takımı olmak.


Avrupa Bayanlar Hentbol Challenge Kupası’nda büyük bir başarı göstererek çeyrek finale kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu turdaki rakibi, Hırvatistan temsilcisi ZRK Trogir oldu. 4. turda Ukrayna temsilcisi HC Smart’ı her iki maçta da 28-25 mağlup eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, Viyana’da yapılan kura çekiminde, Portekiz’den Gil Eanes’i eleyen Hırvat temsilcisi ile eşleşti.


Challenge Kupası’nda bu sezon önce Çek, ardından Ukraynalı rakiplerini eleyen ve oynadığı dört maçını da kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı oyuncu ve yöneticileri şimdi gözünü kupaya dikti. Antrenör Hikmet Vurgun, sene başında koymuş oldukları hedefi fazlasıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, yarı final için de umutlu konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa’nın en iyi 8 takımı arasına kalmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Vurgun şunları kaydetti: “Dört Avrupa maçında dört galibiyetimiz var. Çeyrek finaldeki rakibimiz Hırvatistan’dan ZRK takımı da iyi bir takım görüntüsünde. Yugoslav ekolünden geliyorlar. Ama sonuçta biz de iyi bir takımız. A Milli Takım’da oynayan 6-7 oyuncumuz var. Önümüzde dört haftalık süreçte çok iyi hazırlanarak Türkiye’de bir tarih yazmak ve son dörde kalmak istiyoruz. Bu nedenle 14 veya 15 Mart’ta İzmir’de oynanacak ilk maçta seyircimizin desteğini bekliyoruz.


İzmir hentbolunun son birkaç yılda büyük bir atılım içinde olduğunu da vurgulayan Antrenör Hikmet Vurgun, “Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür borçluyuz. Onun destekleri olmasaydı, bu takımları kuramazdık. İzmir hentbolü gerçekten bir marka. Biz Türkiye sınırlarını artık aştık. Şimdi Avrupa’da da İzmir markasını duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

Oyuncular iddialı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı’nın başarılı Kaptanı Gonca Nahcıvanlı, bir önceki turda kupanın güçlü ekiplerinden birini elediklerini hatırlatarak şunları dile getirdi: “Önümüzde Hırvat takımı var. İyi bir ekip olarak görünüyor ama bizden daha iyi olduklarını sanmıyorum. Saha avantajımızı iyi kullanırsak turu geçeceğimizden eminim” Takımın önemli oyuncularından Senar Yeşilbayır ise kurayı “Yarı finalin ışığını gördük. Ligde de şampiyonluğu hedefliyoruz” sözleriyle değerlendirdi. Temsilcimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Hırvat ZRK Trogir arasındaki ilk maç 14 veya 15 Mart’ta İzmir’de, rövanş karşılaşması ise 22 veya 23 Mart’ta Hırvatistan’da oynanacak.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber