Kasım

Şimdi bir başka güzel

Şimdi bir başka güzel
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk bölümü geçtiğimiz Aralık ayında hizmete açtığı Narlıdere-Sahilevleri Kıyı Projesi'nin ikinci etabını da tamamladı. 2.7 kilometrelik sahil şeridi, ahşap görünümlü gün batımı terası, yeşil dokusu, balıkçı iskeleleri, bisiklet yolu, BİSİM istasyonu ve deniz tuzuna dayanıklı ağaç dokusuyla bambaşka bir çehreye büründü.

Kent sahillerinin daha etkin, daha verimli ve daha estetik kullanımını sağlayacak tasarımları "İzmirdeniz-Kıyı Tasarım Projesi” ile hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Narlıdere Sahilevleri’nde gerçekleştirdiği ikinci etap kıyı düzenleme çalışmasını da tamamladı. Sahilevleri’ni bambaşka bir çehreye büründüren çalışmalar çerçevesinde kıyı bandının daha etkin kullanımının yanısıra, estetik olarak da güçlenmesi sağlandı. İzmirliler’in kenti ‘sokakta yaşama’ alışkanlıkları göz önüne alınarak iki etap halinde hayata geçirilen projeyle, Sahilevleri’ni daha yüksek bir çekim merkezi haline getirildi.
Narlıdere ilçesinin gözde yerleşim bölgesi  Sahilevleri’nde 2.7 kilometrelik uzunluğundaki sahil bandında yürütülen revize proje çalışmasının 1.6 kilometrelik ilk bölümü, geçtiğimiz Aralık ayında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle hizmete açılmıştı.

Bisiklet yolları ve BİSİM istasyonu
Kentte uygulanan kıyı tasarım projelerinde olduğu gibi Narlıdere-Sahilevleri Kıyı Bandı Düzenleme Projesi’nin ikinci etabında da vatandaşlar, kesintisiz uzanan yaya yollarıyla hem denizle buluşuyor hem de spor yapabiliyor.
Yaptığı kıyı tasarım projelerinde bisiklet kullanımına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, pedal tutkunlarını bu projede de 1 kilometrelik bisiklet yolu ve BİSİM istasyonuyla buluşturuyor. Sahilevleri Kıyı Tasarımı'nda miniklerin ilgisini çekecek yeni nesil oyun grupları da bulunuyor.

Bostanlı modeli
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı sahiline kurulan ve başta gençler olmak üzere, İzmir’in eşsiz körfez manzarası eşliğinde günün yorgunluğunu atmak isteyenlerin büyük beğenisini kazanan ahşap görünümlü gün batımı terasından birini de Narlıdere-Sahilevleri Projesi için kurdu. Kıyı bandına dağıtılan oturma bankları ise doğal taş ve beton prekasttan yapıldı. Denize daha da yakınlaşmak isteyenler için ayrıca 4 adet balıkçı iskelesi oluşturuldu.
Narlıdere ilçesinin gözde yerleşim bölgesi  Sahilevleri,  toplam 2.6 kilometrelik  kıyı düzenlemesiyle yeşil dokusu, balıkçı iskeleleri, oturma ve seyir gruplarıyla bölge, yeni bir çekim merkezi haline geldi. Şimdi bir başka güzel

Bisiklet yolları ve BİSİM istasyonu

Bostanlı modeli