Ağustos

“Atatürk fotoğrafı soruşturma konusu olamaz”

“Atatürk fotoğrafı soruşturma konusu olamaz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım şirketlerinden İZULAŞ, bir otobüse asılan Atatürk fotoğrafıyla ilgili soruşturma açıldığı yönündeki iddianın doğru olmadığını bildirdi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, yıllardır sürdürülen bir uygulamaya dikkat çekilerek, "Şoförlerimizin görev tanımları içinde yer alan 'araçların orijinal donanımlarıyla ilgili hiçbir değişikliğe gitmemek; sticker, fotoğraf, amblem, bayrak ve benzeri aksesuarları otobüse İşletme Müdürlüğü'nün talimatı dışında takmamak' maddesi çerçevesinde bir işlem yapılmıştır.

Ancak bu maddeye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de dahil edilmesi ve ifade tutanağına bu şekilde yansıtılması, kesinlikle kabul edilebilir bir şey değildir. Otobüse asılan Atatürk fotoğrafıyla ilgili açılmış disiplin soruşturması yoktur, olmayacaktır da.. İfade tutanağını bu şekilde hazırlayan personele gerekli uyarı yapılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.