İzmir İtfaiyesi’nden sanayicilere “tek tuş” kolaylığı

İzmir İtfaiyesi’nden sanayicilere “tek tuş” kolaylığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş yeri açma hazırlığındaki vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan “İtfaiye Uygunluk Takip Proje Sistemi”, organize sanayi bölgelerinde de uygulanmaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı,  “tek tuş” ile rapor alma faaliyetini organize sanayi bölgeleri (OSB) için de uygulamaya koydu.
Sisteme göre, işyeri açma ve çalışma ruhsatı için yetkili belediye veya organize sanayi bölgesine yapılan başvurular, İtfaiye Daire Başkanlığı’na elektronik ortamına iletiliyor. Bu kapsamdaki her türlü ödeme, bilgilendirme, takip ve raporlama işlemleri, itfaiyeye gelmeden kolaylıkla ve çok kısa süre içinde yerine getirilebiliyor. Düzenlenen itfaiye raporları, yine elektronik ortamda yetkili belediye veya organize sanayi bölgesine gönderiliyor. Başvuru sahipleri, hazırlanan raporlara ilişkin sorgulamayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi üzerinden e-işlem bölümüne girerek yapabiliyor.
(www.izmir.bel.tr/eislem/itfaiyeUygunlukBelgeleri.aspx)

Daha hızlı, daha pratik, daha kolay
Uygulamaya İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı işbirliğinde, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletmelerle başlandı. Daha sonra Pancar Organize Sanayi Bölgesi de uygulamaya katılırken İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), İTOB Organize Sanayi Bölgesi ve Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) ile çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Sırada Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) yer alıyor. Çalışma kapsamında, bugüne kadar toplamda 6348 işyeri,  itfaiyeye gelmeden elektronik ortamda başvuru yapabildi.

28 ilçe tek tuş kolaylığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentte işyeri açma hazırlığı yapan vatandaşlar için 8 Nisan 2015 yılında pilot olarak başlattığı İtfaiye Uygunluk Takip Sistemi Projesi, halen 28 ilçede uygulanıyor. Beydağ ve Ödemiş Belediyesi de kısa süre içiçinde projeye katılacak.