Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

21
Mayıs

İzmir’in farkı kadınları

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’in farkı kadınları
İzmir’in farkı kadınları
İzmir’in farkı kadınları
İzmir’in farkı kadınları
İzmir’in farkı kadınları
İzmir’in farkı kadınları
İzmir'i ilk kez ziyaret eden Lüksemburg Büyükelçisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, kentin canlı dinamik yapısını neye borçlu olduğunu sordu. Başkan Kocaoğlu ise şu yanıtı verdi: "İzmir'in en büyük farkı, kadınlarımızın dışa dönük yüzleri ve dünyaya bakışlarıdır."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Georges Faber ve İzmir Fahri Konsolosu Feyhan Yaşar'ı makamında konuk etti. Türkiye'ye 7 ay önce atanan konuk Büyükelçi, ilk ziyaretini gerçekleştirdiği İzmir'in kendisini çok etkilediğini söyledi. Canlı ve dinamik bir Avrupa şehriyle karşılaştığını belirten Lüksemburg Büyükelçisi, Başkan Kocaoğlu'na "Bunun sırrı nedir?" diye sordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir'de fark yaratan en önemli unsurun kentin kadınları olduğunu vurgulayarak, "İzmir'in yaşam biçimini renklendiren, toplumsal kaynaşmayı sağlayan kadınlar, hem iş yaşamında hem de kültürel ve sosyal alanda aktif rol almaktadır. İzmir'in harcı ve en büyük farkı, kadınlarımızın dışa dönük yüzleri, dünyaya bakışlarıdır" diye konuştu.

İzmir ile ticaret yapmak istiyorlar

Ziyarette Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin geliştirilmesi adına atılabilecek adımların yanı sıra, ticari alanda İzmir aracılığıyla iki ülke arasında köprü kurulması gibi konular da ele alındı. Lüksemburg'un İzmir Fahri Konsolosu Feyhan Yaşar ise İzmir ile 600 bin nüfusa sahip Lüksemburg'un sahip oldukları gayrisafi hasılanın aynı olduğunu belirterek,  iş ve ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi için uygun bir ortam bulunduğunu ve karşı tarafın da bu anlamda bir hayli istekli olduğunu söyledi.


TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber