Bu işçiler Mozart dinleyip Dostoyevski okuyor

Bu işçiler Mozart dinleyip Dostoyevski okuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt–parke üretimi ile alt yapı yatırımlarından sorumlu şirketi İZBETON, işçilerinin daha huzurlu ve daha verimli bir şekilde çalışması için örnek bir adım attı. “Şantiye tozuna kitap kokusu karışıyor, okuyalım paylaşalım” adı verilen kampanya ile asfalt şantiyesine kütüphane oluşturuldu. Tesiste klasik müzik yayını da başlatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürlüğü,  Pınarbaşı’ndaki asfalt şantiyesinde çalışan işçilerin verimini artırmak, huzurlu ve mutlu çalışmasını sağlamak amacıyla “Şantiye tozuna kitap kokusu karışıyor, okuyalım paylaşalım” kampanyası başlattı. Kampanyaya büyük ilgi gösteren işçiler, kısa sürede evlerinden getirdikleri kitaplarla tesiste bir kütüphane oluşmasını sağladı. Bir ay gibi kısa bir sürede İZBETON kütüphanesinde 300’ün üzerinde kitap birikti. 3 vardiya halinde 850 işçinin çalıştığı asfalt şantiyesinde işçiler kitap değiş tokuşu yaparak farklı kitapları okuma imkanı elde etti. Klasik eserler ile dünya ve Türk edebiyatından önemli yazarların kitaplarının yer aldığı kütüphanede en çok okunan eserler Dostoyevski, Orhan Pamuk, Namık Kemal ve Uğur Mumcu’nun kitapları ile Nutuk oldu. Kampanyada yer almaktan ve kitap değişimi yapmaktan çok mutlu olduklarını belirten çalışanlar, öğle tatillerinde bile kitap okumaya başladı. İZBETON yönetimi ayrıca, çalışanlarının iş stresini azaltmak amacıyla iş başlangıçlarında, yemek saatinde ve çay molalarında klasik müzik yayınına başladı. Beethoven, Mozart ve Bach besteleriyle müzik yolculuğuna çıkan işçiler ise bu durumdan oldukça mutlu olduklarını söyledi.
İZBETON ailesi olarak çalışanlar arasında birlik-beraberliği sağlamak ve aidiyet duygusunu artırmak amacıyla farklı etkinlikler yaptıklarını kaydeden İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, “Çalışanlarımızla bayramlarda sofralar kuruyor, birlikte kahvaltılar yapıyoruz. İşçilerimizin huzur içinde çalışması bizim için çok önemli. Öneri kutularımız var. Bu kutulara dileklerini, önerilerini yazarak bizimle paylaşıyorlar. İş stresini azaltmak, çalışma verimlerini artırmak amacıyla sosyal kampanyaların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle kitap kampanyası başlattık. Aynı zamanda da tesis içinde klasik müzik yayına başladık. Bu iki küçük adım ile iş verimi ve kalitesinin arttığını gözlemliyoruz. Yüzlerinin güldüğünü görüyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Okudukları kitapları değiş-tokuş yapıyorlar
Evinden kitap getirerek kampanyaya katılan ve İZBETON’da 11 yıldır şoför olarak çalışan Atilla Sözeri, “Böyle bir sosyal etkinlik düzenledikleri için genel müdürümüze teşekkür ediyorum. Kütüphaneye arkadaşlarımın okuması için kitap getirdik.  Ben de Uğur Mumcu’nun kitabını okuyorum” dedi.
İZBETON’da  çay servisinden sorumlu Nebahat Polat ise şu an Dostoyevski’nin “Suç ve Ceza” isimli kitabını okuduğunu belirterek, “Kütüphaneye ben de kitap getirdim. Öğle tatilinde bile okuyoruz. Birlikte kitap değişimi yaparak güzel paylaşımlarda bulunuyoruz” diye konuştu.