Macaristan Başkonsolosu’ndan tramvay övgüsü

Macaristan Başkonsolosu’ndan tramvay övgüsü
Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich ve Macaristan İzmir Fahri Konsolosu  Christopher Dologh,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan'ın karşıladığı Başkonsolos Hendrich, Karşıyaka’da yapımı tamamlanan tramvay hattını gördüğünü ve çok beğendiğini belirterek, İzmir ulaşımına büyük rahatlık getiren raylı sistem modelinin çok iyi bir uygulama olduğunu söyledi. Macaristan Başkonsolosu ayrıca, iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve turizm ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ziyaretten büyük memnunluk duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan ise her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirerek,  İzmir’deki raylı sistem ağının 3 sene içinde 250 kilometreye çıkacağı bilgisini verdi. Başkonsolos Hendrich İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan’a, Osmanlı arşivlerinden Türk-Macar ilişkilerini anlatan, her iki dilde yazılmış bir kitap hediye etti.