Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Kasım

Türkiye’nin gözbebeği olacak

TÜMÜ PAYLAŞ

Türkiye’nin gözbebeği olacak
Türkiye’nin gözbebeği olacak
Türkiye’nin gözbebeği olacak
Türkiye’nin gözbebeği olacak
Türkiye’nin gözbebeği olacak
Türkiye’nin gözbebeği olacak
Türkiye’nin gözbebeği olacak
Türkiye’nin gözbebeği olacak
Türkiye’nin gözbebeği olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin “operaya özel” ilk sanat binası için 15 Aralık'ta yapım ihalesine çıkıyor. 2017 yılının ilk aylarında inşaatına başlanacak İzmir'in bu yeni sanat mabedi, mimarisi ve teknik donanımı ile Avrupa'daki sayılı örnekler arasında yer alacak.

2010 yılında Ulusal Mimari Yarışması ile projesi belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Opera Binası için 15 Aralık'ta yapım ihalesine çıkılıyor. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait alanda inşa edilecek opera binası,  Cumhuriyet tarihindeki "opera sanatına özel" ilk yapı olacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından, 2017 yılının ilk aylarında inşaat çalışmalarında ilk kazma vurulacak. İzmir, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin ardından Avrupa'nın en önemli sanat binalarından birine daha kavuşmuş olacak.

Mimarisi ile parmak ısırtacak
İzmir Opera Binası, sahip olduğu mimari özellikleri ve teknik donanımıyla uluslararası alanda da ön plana çıkacak. Bu muhteşem yapıda 1435 kullanıcı kapasiteli ana salon ve sahneler, 437 seyirci kapasiteli küçük salon ve sahnesi, prova salonları, opera bölümü, bale bölümü, 350 seyirci kapasiteli avlu-açık performans alanı, atölyeler ve depolar, ana hizmet birimleri, idare bölümü, genel tesisler, teknik merkez ve 525 araç kapasitesine sahip otopark yer alacak. Tesis yaklaşık 73 bin 800 m²’lik inşaat alanına sahip olacak.

Körfez manzarasına açılacak
Binanın ön fuaye olarak adlandırılan bölümü ise kitapçısı, opera dükkanı, bistrosu ve bilet gişesi ile bütün gün açık tutulan sosyal bir mekan olarak tasarlandı. Fuayenin önünden geçen yol üzerinde otopark, toplu taşıma durağı, araba ve taksi cepleri düzenlenecek. Denize bakan meydan ve caddeden iki ayrı giriş olacak. Bilet kontrolünü takiben vestiyer, asansörler ve ana fuayeye çıkan geniş merdivenlere ulaşılacak. Ana fuaye denizden gelen düzlemin yükselerek yapının içine girdiği yer olarak planlandı. İrtifadan dolayı deniz ile arasındaki mesafenin görsel olarak kapanmasıyla bu bölüm körfez manzarasına açılacak.
Sahnenin gerisinde, arazinin derinliğinin izin verdiği ölçüde düz ayak yapılandırılmış üretim alanı olacak. Buradaki ofisler, atölyeler, çalışma ve prova odaları bir avlu etrafında toplanacak. Farklı girişlerden beslenen bu bölümde iç atriumlar oluşturulacak, çalışanlar için sosyalleşme imkanları yaratılacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber