Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

22° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

08
Eylül

Doğuş Caddesi’nde işlem tamam

TÜMÜ PAYLAŞ

Doğuş Caddesi’nde işlem tamam
Doğuş Caddesi’nde işlem tamam
Doğuş Caddesi’nde işlem tamam
Doğuş Caddesi’nde işlem tamam
Doğuş Caddesi’nde işlem tamam
Doğuş Caddesi’nde işlem tamam
Doğuş Caddesi’nde işlem tamam
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'nın çevre yolu bağlantısını sağlayan Doğuş Caddesi'ndeki trafik sorununu çözdü. Toplam 4 şeritlik caddeyi genişleterek, bazı kesimlerinde 8 şeride çıkaran Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 100 araçlık yeni otopark alanı yarattı. Başkan Aziz Kocaoğlu, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının ardından çehresi tamamen değişecek Doğuş Caddesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Buca'nın ulaşımdaki en önemli sorunlarından biri daha çözüme kavuştu. Çevre yolu ve Kaynaklar istikametinden ilçeye bağlantı sağlayan Doğuş Caddesi, genişletme çalışmalarının ardından 35 metrelik modern bir bulvara dönüştürüldü. Özellikle Buca Koop'a bağlanan kavşaklarda oluşan yoğunluk nedeniyle her iki yönde de tıkanan trafik artık rahatladı. Karşılıklı ikişer şeritten toplamda 4 şeritlik yol, bazı kesimlerde 8 şeride kadar çıkarıldı. 1.300 metre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde modern bir bulvara dönüşen Doğuş Caddesi'nin yeni hali sürücülerin, kampüse gelen üniversite öğrencilerinin ve bölge sakinlerinin yaşadığı  trafik stresini de ortadan kaldırdı.

100 yeni otopark, 193 ağaç
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği proje sayesinde bölgenin otopark ihtiyacına yanıt verecek bir alan da kazanıldı. Cadde boyunca yaklaşık 100 araçlık yeni otopark alanı oluşturuldu. Planlandığı gibi Kurban Bayramı öncesinde tamamlanarak hizmete açılan projenin son durumunu yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Vekili Dr. Buğra Gökçe'den proje hakkında bilgi aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri Doğuş Caddesi'ndeki çevre düzenlemesi çalışmalarını da tamamlamak üzere. Dikimi süren 193 ağaçla birlikte kentin en yeşil caddelerinden biri yaratılıyor. 101 çınar ve 87 mavi selvinin yanı sıra,  koruma altına alınan 4 zeytin ağacı ve 1 manolya da artık Doğuş Caddesi'nin yeni sembolleri olarak yeni yerlerinde yaşamlarını sürdürecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber