Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Haziran

Bir taş, üç kuş

TÜMÜ PAYLAŞ

Bir taş, üç kuş
Bir taş, üç kuş
Bir taş, üç kuş
Bir taş, üç kuş
Bir taş, üç kuş
Bir taş, üç kuş
Bir taş, üç kuş
Bir taş, üç kuş
Bir taş, üç kuş
Bir taş, üç kuş
Bir taş, üç kuş
Bir taş, üç kuş
Bir taş, üç kuş
İzmir Büyükşehir Belediyesi tek yatırımla Buca'ya hem iki katlı bir yeraltı otoparkı ve yeni bir meydan, hem de bir "Anı Evi" kazandırdı. Tarihi dokuyla bütünleşerek ilçenin simge mekanlarından biri olacak Kasaplar Meydanı projesi, öngörülen süreden 1,5 ay önce tamamlandı. Kamulaştırmalarla birlikte 12 milyon TL'ye mal olan "Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı", 4 Haziran Cumartesi günü yapılacak törenle hizmete girecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca merkezde “Kasaplar Sokağı” olarak bilinen alanda adeta yeni bir dünya yarattı. Bölgenin tarihi dokusunu bozmadan otopark ihtiyacını gidermek amacıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, toplam 6.271 m² alanda 150 araç kapasiteli iki katlı yeraltı otoparkı yaptı, otoparkın üst kısmını ise meydan olarak düzenledi. Tören alanı olarak da kullanılacak meydanda mevsim bitkileri, solar gölgelikler, ahşap oturma grupları ve saksı bitkilerini barındıran çevre düzenlemesi yapıldı. Ayrıca, meydan ve çevresinde bulunan; 3 adet tarihi yapı kafeterya, restoran ve "Anı Evi" olarak kullanılmak üzere restore edildi. 20 Nisan 2015 tarihinde yer teslimi yapılan ve 450 günde tamamlanması öngörülen proje, 1,5 ay  önce bitirildi. İş bitim süresi 12 Temmuz olmasına rağmen açılışa hazır hale gelen Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı, 4 Haziran Cumartesi günü törenle hizmete alınacak.

Toplam maliyet 12 milyon TL
"Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı" 5 milyon TL'ye mal oldu. Ayrıca, meydan ve çevresinde bulunan; kafeterya, restoran ve "Anı Evi" olarak kullanılacak 3 adet tarihi yapının restorasyon uygulamasına yaklaşık olarak 1 milyon 700 bin TL harcandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki yıllarda, Buca Kasaplar Meydanı’nda oluşturulan yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi için kendi mülkiyetinde bulunan eski binaların yıkımını gerçekleştirmişti. Ayrıca özel mülkiyetlerde de kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin harcadığı toplam para 12 milyon liraya yaklaştı.

Buca'nın yeni simgesi olacak
Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanan projeyle, 150 araçlık yeraltı otoparkının üst kısmında kalan alan, Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getirildi. Platform şeklinde yapılan meydan düzenlemesinde tören alanı ve yeşil alanlar oluşturuldu. Solar gölgelikler, oturma grupları, gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı, kuru kum havuzu, yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı ilçeye yakışır modern bir görünüme kavuşturuldu.

“Göç ve Mübadele Anı Evi”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, meydan ve çevresinde bulunan; kafeterya, restoran ve "Anı Evi" olarak kullanılacak 3 adet tarihi yapıyı da restore ederek ayağa kaldırdı. Bu tarihi binalardan biri “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak hizmet verecek. 111 yıllık tarihi bina, Yunan nüfus mübadelesini yaşamış mübadiller ve onların akrabalarının bugüne kadar yaşattıkları kültürel yaşam öğelerini korumak, sergilemek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber