Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

27
Nisan

Gönülden bir teşekkür

TÜMÜ PAYLAŞ

Gönülden bir teşekkür
Gönülden bir teşekkür
Gönülden bir teşekkür
Gönülden bir teşekkür
Gönülden bir teşekkür
Gönülden bir teşekkür
Gönülden bir teşekkür
Gönülden bir teşekkür
Başkan Kocaoğlu, “Yarımada’da Hayatı Yakala!” sloganıyla başlatılan projede aktif rol alarak rotaların oluşturulmasına katkı koyan sivil toplum örgütlerini ağırladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  “Yarımada’da hayatı yakala!” sloganıyla yola çıkarak hayata geçirdikleri ve içinde tematik güzergâhları barındıran “Efes- Mimas” kültür yolunun oluşumuna katkı koyan sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelerek teşekkür etti. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki buluşmada kısa bir konuşma yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, katılımcı bir yönetim anlayışı ile başlattıkları projenin kısa sürede etkilerini göstermeye başladığını belirterek, “Biz buna yerelde kalkınma diyoruz. Amacımız bütün zenginlikleri ortaya çıkararak Yarımada’yı ilimizde, bölgemizde, ülkemizde ve dünyada daha iyi tanıtabilmektir” dedi.

Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe, Menderes ve Selçuk ilçelerini kapsayan  Yarımada Kalkınma Stratejisi’nin ardından, 2015 yılında Bakırçay ve Gediz bölgelerinin kalkınmasına ilişkin strateji hazırlık çalışmalarını da  bitirdiklerini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Şimdi de 2016 yılının sonuna kadar Tahtalı yani Menderes, Torbalı, Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Bayındır, Selçuk olmak üzere Küçük Menderes havzasını bitireceğiz. Her noktamızı bilerek, hem öğrenerek hem öğreterek, karşılıklı etkileşim içerisinde ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla değerlerimizi ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Yapmak istediğimiz bu. Gereken noktalara destek olmaya çalışıyoruz. Sizler de bize gerçekten büyük destek olduğunuz. Hepinize İzmirliler ve kendim adına, kente ve kentliye koydunuz katkılardan ve özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Hep birlikte gücümüzü bilgimizi kentimiz için, ülkemiz için kullandığımızda başaramayacağımız hiçbir konu yok. Üstesinden gelemeyeceğimiz sorun da yok” dedi.

Proje neleri kapsıyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinin işbirliğinde, “varlık odaklı yerel kalkınma” fikriyle hazırlanan ve yerli halk, ilçe belediyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla şekillenen “Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi" projesi kapsamında yer alan  Efes-Mimas Yolu Kültür Rotası” tamamlandı. Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe, Menderes ve Selçuk ilçelerini kapsayan bölgenin çevresel değerleri korunarak, yerelin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması için start alan “Yarımada İzmir” projesi kapsamındaki “Efes-Mimas” kültür yolu, İzmir’in Avrupa ağına entegrasyonunu sağlayacak 5 ayrı tematik güzergâhı içinde barındırıyor.  Efes-Mimas Yolu; Yürüyüş Rotaları (Ulusal ve Uluslararası kültür rotaları ağı), Bisiklet Rotaları (Eurovelo Avrupa Bisiklet Ağı ), Zeytin Yolu Rotaları (Gurme Şehirler Ağı-DELICE), Bağ yolu Rotaları (European Wine Cities ağı ) ve Mavi Rota (Deniz Yolu)’ndan oluşuyor. Projenin sürdürülebilirliği için saha çalışmaları konuları ile ilgili sivil toplum örgütleriyle, gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüldü. Efes- Mimas Yolu projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Projesi olarak 18 sivil toplum örgütünün gönüllü işbirlikleri, yani “imece” modeli ile tamamlandı. Proje, Yarımada konuklarının bölgeyi yürüyüş ve bisiklet yollarında, tematik pazarlarda, şenliklerde, köy pansiyonlarında, orman kamplarında deneyimleyerek öğrenmesini sağlayacak. Ev sahibi yerli halk da böylelikle doğal ve kültürel değerlerini ekonomik kazanca dönüştürebilecek. “Yarımada’da hayatı yakala!” şeklinde sloganlaştırılan projeyle öncelikli olarak 10 hedef belirlendi: hafta sonu turizmi, gastronomi turizmi, tarih turizmi, bisikletli turizm, kırsal turizm, yerel ekonomik istihdam, tarım makineleri ortak hizmet alanı, ekolojik köy ve yerleşimler, tematik park/kamp alanları, sanat ve tasarım.

Kimler katkı koydu?
450 kilometrelik ana güzergah ve ara güzergahlar ile birlikte 700 kilometreyi bulan Efes-Mimas Yolu kültür rotalarının oluşmasına Bayraklı Belediyesi Spor Kulübü, Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü, Doruk Dağcılık Kulübü, İzmir Dağcılık Kulübü, İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü, Kaçkar Dağcılık Kulübü, Karaburun Kent Konseyi, Karaburun Mimas Dağcılık ve Doğa Sporları Grubu, Karaburun Gençlik Spor Kulübü, Karşıyaka Dağcılık Kulübü, Keşif Dağcılık Kulübü, Kordelya Dağcılık Kulübü, Yarımada Sosyal Sorumluluk Derneği, Zirve Dağcılık Kulübü, Az Bilinen Antik Kentler Bisiklet Turu Gönüllüleri, Cat Bisiklet Derneği, İzmir Bisiklet Derneği, Ege Pedal Kulübü ve Zeytince Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği gönüllü olarak destek verdi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber