Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Nisan

Bu aşı tutar

TÜMÜ PAYLAŞ

Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
Bu aşı tutar
İzmir’in önemli aktörleri, kent turizminde etkin bir hamle için İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı (İZTAV) çatısı altında güç birliği oluşturdu. Vakfın başkanlığına seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun davetiyle 100’e yakın kurum ve kuruluş İZTAV’a üye oldu.

İzmir’in turizm potansiyelini arttırmak, turistik değerlerini korumak ve geliştirmek, İzmir’i ulusal-uluslararası düzeyde tanıtmak ve kongre turizmini geliştirmek amacıyla 2000 yılında kurulan İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı (İZTAV) Başkanlığı’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu seçildi. Başkan Kocaoğlu’nun “Bu vakıfa üye olun, sahip çıkın” çağrısı yaptığı davet mektubu ise çok kısa sürede karşılık bularak ilk etapta 100’e yakın kurum ve kuruluş üyelik başvurusunda bulundu.

İZTAV Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Kocaoğlu, “Bana çok büyük sorumluluk yüklediniz. Hep birlikte başaracağız. Gerekli kaynağı oluşturup acilen İzmir’in tanıtımına başlayacağız. İşçisinden sanayicisine, bürokratına varıncaya kadar bir refleks, bir yaşam biçimi olarak herkesin İzmir’in tanıtımına, kalkınmasına katkı koyması gerekir” dedi. 

Kentte turizmi canlandırmak ve ivme kazandırmak için yapacaklarını öncelik sırasına koyacaklarını ve bunları yaparken eksiklikleri görüp hızla telafi etmeye çalışacaklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Hatalarımızdan arınarak, yeni yol ve yöntemler bularak devam edeceğiz. Ben başaracağımıza inanıyorum. Yeter ki birbirimize destek olalım” şeklinde konuştu.

“İZTAV Başkan Kocaoğlu ile güçlendi”
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun turizmin atağa geçmesi için elini taşın altına koyduğunu belirterek, “Başkanımız bu şehir için her şeyi yapıyor. Turizm için de taşın altına elini koydu. Hepimize ‘sizler de elinizi taşın altına koyun’ dedi. Turizme bugünden itibaren yeni bir ruh gelecek.  Başkanımızla İZTAV büyük güç kazanacak” dedi. Demirtaş, hayallerinin “turizme gönül veren herkesin İZTAV bünyesinde buluşması” olduğunu kaydetti.

Bir rüya gerçek oluyor
ETİK (Ege Turizm İşletmeler ve Konaklamalar Birliği) Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte bugün bir rüyanın gerçek olacağını vurgularken, ETİK Başkanı Mehmet İşler ise İzmir’in bir marka şehri olarak kendisini tanıtmaya başlamasıyla kente bir güven geldiğini açıkladı. Günümüzde artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını aktaran İşler şunları söyledi: “Örneğin İtalya ile İspanya değil, Venedik ile Barcelona artık yarışıyor. İzmir de bu yarışta yer almalı ve bunun için ortak sinerji yaratmalıyız. Bugün bunun başlangıcı olacak. Bugün benim için son derece önem arz eden bir toplantı yaşıyoruz. Sanmasınlar ki, yıkıldık; sanmasınlar ki, çöktük. Biz başka bir bahara uyanmak için yaprak döktük sadece.. Bugün burada tekrar diriliyoruz. İzmir çok büyük bir değer ve elbirliği ile bunu başarabilir. Biz biriz, bütünüz ve hak ettiğimiz yeri alacağız.”

ÇEŞTOB (Çeşme Turistik Otelciler Birliği) Başkan Vekili Yakup Demir, “Tanıtım için milyonlara değil sinerjiye, birlikteliğe ihtiyaç var. Artık bizler ayrı ayrı stantlarda değil birlikte İzmir şemsiyesi altında buluşmamız gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

İzmir’e haksızlık yapılmasın
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir’i “deniz tarafından” da tanıtmak gerektiğinin altını çizerek “Bölgedeki en önemli marinalardan 4 tanesi İzmir’dedir. Marinaları tanıtmak zorundayız. Bir marinadan gelen turist kruvaziyerin 4 katı para bırakıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli destekler veriyor. Karaburun’da 9 Eylül ve Alaybey gemisi dalış turizmine önemli bir ivme kazandıracak” dedi.

Başkan Kocaoğlu’na güvenimiz tam
Kültür ve Turizm Bakanlığı eski müsteşarlarından Güman Kızıltan ise şöyle konuştu:
“Sıkıntı gelmiş ama geçecek. Aklımızı kullanmamız, son derece stratejik olmamız lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 3 sene Kent Konseyi’nde görev aldım. Başkanımızı tanıyorum. Ne kadar kararlı olduğunu biliyorum. O bakımdan güvenim tam. Bu kararından dolayı da şükranlarımı sunuyorum. Kendisinin her zaman yanındayız.” 

İşte yeni yönetim
İZTAV’ın bir yıllık yeni yönetim kurulu şöyle belirlendi; Yönetim Kurulu Başkanı: İZFAŞ Adına Aziz Kocaoğlu, Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Hilton İzmir, TÜRSAB, İZFAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği, Ege Turizm Derneği, Swissotel, Viltur.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber