Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

21
Nisan

Şampiyon “Kibar Madrid”

TÜMÜ PAYLAŞ

Şampiyon “Kibar Madrid”
Şampiyon “Kibar Madrid”
Şampiyon “Kibar Madrid”
Şampiyon “Kibar Madrid”
Şampiyon “Kibar Madrid”
Şampiyon “Kibar Madrid”
Şampiyon “Kibar Madrid”
Şampiyon “Kibar Madrid”
Şampiyon “Kibar Madrid”
Şampiyon “Kibar Madrid”
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projelerinde görev alan gönüllülerin bu yıl ikincisini düzenlediği "Kadınlı-Erkekli Futbol Turnuvası" birbirinden çekişmeli maçlar ve renkli görüntülerle sona erdi. Golleri yalnızca kadın oyuncuların atabildiği turnuvanın şampiyonluğunu Kibar Mahallesi gönüllülerinden oluşan “Kibar Madrid” takımı kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Abla-Ağabey-Kardeş", "Gençler-Yaşlılar El Ele" gibi sosyal projelerinde görev alan gönüllü gençler kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek için başlattıkları organizasyonla yine Türkiye'ye örnek oldu. Eşit sayıda kadın ve erkek oyuncunun sahada yer alabildiği ve golleri yalnızca kadın oyuncuların atabildiği  "Kadınlı Erkekli Futbol Turnuvası" bu yıl ikinci kez gerçekleştirildi. İki etaplı karşılaşmalardan oluşan turnuva Kültürpark tesislerindeki final maçıyla sona erdi. Finalde Kibar Mahallesi'nin gönüllülerinden oluşan "Kibar Madrid" takımı, Limontepe Mahallesi gönüllülerinden oluşan "Limonata" takımını 4–3 yenerek şampiyon oldu. Turnuvada üçüncülüğü Yurtoğlu Mahallesi gönüllülerinin oynadığı "Eyeliner" takımı elde etti.

Gol kraliçesi Melike
20'şer dakikadan 2 devre halinde oynanan maçlarda kadın ve erkek oyuncular aynı takımda, eşit sayılarda yer aldı. Sadece kadınların gol atabildiği turnuvada kadınlar 22 maçta toplam 133 golü ağlara bıraktı. Turnuvanın "Gol Kraliçesi" 5 maçta attığı 24 golle, Kibar Madrid takımından Ege Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Melike Atıl oldu. Geçtiğimiz yıl 8 takımın katılımıyla düzenlenen turnuvaya, ilginin büyümesiyle birlikte katılımcı takım sayısı  14'e çıktı.

Bizi izlemeye devam edin
İzmir Gönüllü Takımı tarafından bu sene 2.si düzenlenen ve her sene Nisan ayında İzmir'de geleneksel olarak gerçekleştirilen Kadınlı – Erkekli futbol turnuvasının oyuncuları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Aytuğ Balcıoğlu ile birlikte Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan'ı makamında ziyaret ederek, turnuvaya verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Turnuvaya katılan gençler ise amaçlarının sadece şampiyonluk değil; toplumun kadın ve erkek üzerinde geliştirdiği ön yargıları kırmak olduğunu dile getirdi. Spor ahlakına ve centilmenliğe katkı sağlamaktan son derece mutlu olduklarını belirten "İzmir Gönüllü Takımı" üyeleri, 18-30 yaş arası üniversite öğrencisi veya mezunu bireyleri bu heyecanı yaşamaya davet etti. Önümüzdeki yıl yine kadınlı-erkekli sahada olacaklarını dile getiren gençler, "İzmirliler ve tüm Türkiye bizi izlemeye devam etsin" dedi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber