Kasım

“En sağlam köprü”nün temelini attılar

“En sağlam köprü”nün temelini attılar
Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Rodos Belediye Başkanı Fotis Chatzidiakos, İzmir ile Rodos arasında havayolu köprüsü kurulmasını arzuladıklarını söyledi. Büyükşehir Başkan Vekili Aydoğan ise “En sağlam temeli olan köprüler,  kültür ve sanat üzerine kurulmuş köprülerdir” diye karşılık verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen  “Türkiye - Yunanistan Edebiyat Yolları” ana temalı “Uluslararası İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Buluşması” kapsamında kente gelen Rodos Belediye Başkanı Fotis Chatzidiakos ile Türk ve Yunan edebiyatçılardan oluşan heyet, Büyükşehir Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Edebiyatçılardan oluşan heyeti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ağırladı. Konuk Belediye Başkanı  Chatzidiakos, “Çok seçkin edebiyatçılar bir araya gelerek çocuklara oldukça önemli mesajlar verdi. Edebiyatçılar bir köprü inşa etti. Umarım şimdi de İzmir ile Rodos arasında bir hava köprüsü inşa edeceğiz” dedi.

Aynı duyguları paylaşıyoruz
Mevlana’nın “aynı dili konuşanlar değil, ancak aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir” sözüne atıfta bulunan Büyükşehir Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise ayrı dili konuşsalar da aynı duyguları hissettiklerini ifade ederek, “Rodos ve İzmir arasında çok sağlam bir köprü var. Edebiyat buluşmasıyla bu köprüyü çocuklarımıza erken yaşta aşılayarak daha da sağlamlaştırıyoruz. En sağlam temeli olan köprüler,  kültür ve sanat üzerine kurulmuş köprülerdir. İnsanlar birbirlerini anlamazsa köprüler kurulamaz. Adalar da İzmir de aynı duyguları paylaşıyor. Biz mutlaka anlaşırız” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Chatzidiakos, Aydoğan’a Rodos’u anlatan kitap hediye ederek İzmir heyetinin en kısa zamanda adalarını ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. Aydoğan da ziyaret anısına konuk belediye başkanına Tarihi Saat Kulesi işlemeli plaket armağan etti.