Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Kasım

Tasarrufa “yeşil ışık”

TÜMÜ PAYLAŞ

Tasarrufa “yeşil ışık”
Tasarrufa “yeşil ışık”
Tasarrufa “yeşil ışık”
Tasarrufa “yeşil ışık”
Kentteki 449 kavşaktaki trafik ışıklarını yeni nesil LED lambalarla yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yatırım sayesinde yüzde 90’a varan enerji tasarrufu sağladı. LED’li sistemle birlikte 1 yılda yaklaşık 5 milyon KW/H daha az enerji tüketildi. Değişimin elektrik faturalarına yansıması ise yılda tam 1,8 milyon TL oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent iç trafiği büyük ölçüde rahatlatacak “Akıllı Trafik Sistemi” yatırımlarını sürdürürken, mevcut altyapıyı da yeniliyor. Bu çalışmalar kapsamında mevcut 449 sinyalize geçiş noktasında, verimli olmayan ve ekonomik ömrünü doldurmuş 8 bin 804 trafik lambası son teknoloji “Power LED” lambalarla değiştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bu yatırım sayesinde enerji tüketimi yüzde 90 azaldı. Eski sisteme göre bir yılda yaklaşık 5 milyon kW/h daha az enerji tüketildi. Tasarrufun ekonomik boyutu ise 1.8 milyon TL’ye ulaştı. Düşen elektrik faturaları sayesinde Büyükşehir Belediyesi bütçesinden yeni yatırımlar içi daha fazla kaynak ayrılması sağlandı.

Bakım masrafları da düştü
İzmir trafiğindeki sinyalizasyon sisteminin çok daha sağlıklı işlemesini sağlayan bu yatırımla birlikte ampul değişimi için yapılan masraflar ve bakım-onarım çalışmaları nedeniyle yaşanan zaman kaybı da ortadan kalktı. LED’li sistemde yaklaşık 10 yıl boyunca lamba değişimi gerekmiyor. Ayrıca, LED lambaların sızdırmazlık özelliği sayesinde tozlanma ve kirlenme olmadığı için ışık seviyesinde azalma meydana gelmiyor ve temizlik yapılmasına gerek kalmıyor. Sürücüler, her şartta hangi rengin yandığını görebiliyor. Uzun mesafelerden net bir şekilde görülebilen lambalar, özellikle kavşaklardaki trafik kazalarının en aza indirilmesini sağlıyor.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber