Kasım

Çocuklar bu habere çok sevinecek

Çocuklar bu habere çok sevinecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların güvenli bir şekilde oynarken fiziksel gelişimlerine de yardımcı olmak amacıyla parkları yeni nesil oyun gruplarıyla yeniliyor. İlk etapta 14 parkta uygulanmaya başlanan çalışmalar için Büyükşehir Belediyesi  2 milyon TL kaynak ayırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk uygulamasını Ocak ayında Balçova Şehit Teğmen Akın Akın Parkı’nda hayata geçirdiği ve büyük beğeni toplayan yeni nesil çocuk parklarını kentin diğer noktalarında da yaygınlaştırmak için çalışmalara başladı. 2 milyon TL’ye 14 parkı yenilemeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Olof Palme Parkı’nda çalışmaları tamamladı. Rengarenk kauçuk zeminle kaplanacak yeni nesil parklarda, çocukların keyifli vakit geçirmeleri için kompozit ve ahşap malzemenin kullanıldığı birbirinden eğlenceli oyun grupları tercih edildi. Parklarda zıp zıp, ip tırmanma platformları, salıncak, modüler tırmanma aletleri, dönen platformlar, kaydırak ile elektronik oyun grupları yer alacak.

Hangi parklarda uygulanacak?
Olof Palme Parkı’ndan başlayan ve Alsancak Liman girişindeki parkla devam eden yenileme çalışmaları yıl sonuna kadar Bayraklı’da Sakarya ve 75. Yıl 1-2 parkları,  Çiğli’de Fakir Baykurt ve Sadık Ahmet 1-2 parkları, Göztepe Hasan Tahsin Parkı, Karşıyaka İzay, ve Anıt parkları ile  Güzelyalı Tarık Zafer Parkı’nda uygulanacak.