Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

29
Ekim

“Muhteşem gece”

TÜMÜ PAYLAŞ

“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
“Muhteşem gece”
İzmir’de Cumhuriyet’in 92. yıl kutlamaları unutulmayacak bir finale sahne oldu. Toplumun her kesiminden binlerce İzmirli, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Fener Alayı yürüyüşünde buluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmirlilerle birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüdü. Coşkulu topluluğa seslenen Başkan Kocaoğlu, “Bizler var olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 92. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü büyük bir katılımla gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının temsilcileri ve toplumun her kesiminden binlerce İzmirli Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar kol kola marşlar söyleyerek yürüdü. Meşalelerle aydınlanan Birinci Kordon, dalgalanan Türk bayraklarıyla adeta kırmızıya boyandı. Gündoğdu Meydanı’na kadar süren yürüyüşün ardından burada kurulan sahnede Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet’in ilanı ve Atatürk devrimlerini anlatan dans gösterisi sahnelendi.

“Ne mutlu Türküm diyene”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gündoğdu Meydanı’nda toplanan İzmirlilere seslenerek, halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. “Bir mucizeyi başararak yedi düvele karşı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve çok kısa sürede devrimleri hayata geçiren ulu önderimiz ve silah arkadaşlarını ne kadar minnetle ansak azdır” diyen Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Ülkemiz çok büyük bir darboğazdan geçiyor. 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından hiçbirini ayırmadan, ötekileştirmeden, siyasi rant için her türlü olumsuz işleri yapmak isteyenlere karşı Türkiye’nin en aydınlık kentinden, Atatürk’ün kentinden çok yüksek sesle haykırıyoruz: Vatanını, milletini, Atatürk’ü seven bizler var olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkemizde yaşanan terörün ancak tüm halkın tek vücut olmasıyla aşılabileceğini belirterek, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Türk halkı ve Türk gençliğine olan inancımız ve güvencimizle tekrarlıyoruz: Ne mutlu Türküm diyene”
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber