Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

20
Ekim

Büyükşehir, metro vagonları için yer altı otoparkı kuruyor

TÜMÜ PAYLAŞ

Büyükşehir, metro vagonları için yer altı otoparkı kuruyor
Büyükşehir, metro vagonları için yer altı otoparkı kuruyor
Metro vagonlarının depolama ve bakımı için bir yer altı otoparkı inşasına hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı yapım ihalesine 11 firma teklif verdi. Halkapınar’da kurulacak tesis 115 vagon kapasiteli olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Evka 3 - Bornova Merkez, Buca ve Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu hatları ile daha da genişleyecek olan metro sistemine bir yandan araç temini yaparken diğer yandan da bu araçların depolama ve bakımları için yeni tesis kurma çalışmalarını hızlandırdı. Genişleyen metro ağında kullanılacak 85 vagonlu 17 adet tren setinin imalatına da başlayan Büyükşehir Belediyesi, araçların depolanacağı yer altı tesislerini kurmak için yapım ihalesi gerçekleştirdi.

11 firma teklif verdi
Halkapınar’da kurulacak yeni depo tesisi için yapılan ihaleye Polat Yol Yapı San. Tic. A.Ş.; Gülermak Ağır Sanayi İnşaat Ve Taahhüt A.Ş.; Çelikler Taah. İnşaat Ve San. A.Ş. - Özdemir İnşaat Turizm Enerji San. Ve Tic.A.Ş. – Ankas Grup İnş. Tur. Ve Tic. A.Ş.  İş Ortaklığı; Ataray Mimarlık Müh. İnş. San. ve Tic. A.Ş. -  Elron İnşaat Taahhüt ve Tic. Ltd. Şti. - Elit Proje Müş. Taah. Tic. Lltd. Şti. - Nil Yapı Malz. ve İnş. Tic. A.Ş. iş ortaklığı; Nurol İnşaat ve Tic. A.Ş. - Öztaş İnşaat İnşaat Malzemeleri Tic. A.Ş.  iş ortaklığı; İmaj Demiryolu Ray Sistemleri Mak. Müh. İnş. Mad. Enrj. Petr. San. ve Tic. A.Ş. - YTY Asfalt İnş. Mad. Nak. İth. İhr. Tic. ve San. A.Ş. iş ortaklığı; Pers Yapı İnşaat Akaryakıt Sağl. Hiz. Tur. Nak. San. ve Tic. A.Ş. - Bergiz İnşaat Taah. Tur. Petrol Enerji ve Nak. A.Ş. iş ortaklığı; KMB Metro İnş. ve Altyapı San. ve Tic. Ltd. Şti. – Yapı STS İnşaat Taah. Mad. San. ve Tic. A.Ş.  iş ortaklığı; Limak İnşaat San. ve Tic. A.Ş. - Özce İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. İş ortaklığı; Ünitek İnşaat  San. ve Tic. A.Ş.  - Nuhoğlu İnşaat San. ve Tic. A.Ş.  İş ortaklığı; Emi Ray İnşaat Ulaşım A.Ş. -  Burkay İnşaat Mad. Enrj. Müh. Tur. Teks. Taah. Tic. Ltd. Şti. - Makimsan A.Ş. İş ortaklığı olmak üzere 11 firma teklif verdi.

115 vagon kapasiteli
Sunduğu hızlı, güvenilir ve konforlu yolculuk hizmeti ile İzmirlilerin vazgeçilmez toplu taşım aracı olan İzmir Metrosu’nda genişleyen filonun bakım ve depolanması için Halkapınar’da kurulacak yer altı tesisi 115 vagon kapasiteli olacak. Tesisler, Atatürk Stadı önü ile Şehitler Caddesi’nden başlayıp Osman Ünlü Kavşağı ve Halkapınar metro depo alanına uzanan bölgede oluşturulacak.

Tesiste neler olacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 15 bin metrekarelik alanda iki katlı olarak inşa edeceği yer altı bakım ve depolama tesislerinde ortamı havalandırmak ve herhangi bir yangın anında oluşan dumanı tahliye etmek için jet fan ve aksiyel fanlardan oluşan havalandırma sistemi oluşturulacak. Periyodik bakımın yapılacağı yükseltilmiş hatların bulunduğu bölümde araç ve parça bakımı yapmak üzere basınçlı hava sistemi tesis edilecek. Tesisin dışında araçların hareketli olarak yıkanmasını sağlayacak otomatik tren yıkama sistemi yapılacak. Periyodik bakım ünitesinde raylar üzerinde araçların çatılarına paralel olarak hareket edebilen bir seyyar çatı çalışma platformu oluşturulacak. Ulusal yangın yönetmeliklerine uygun olarak bina içi sulu yangın söndürme sistemi (dolap sistemi), sprinkler  (yangın söndürme) sistemi ve itfaiye dolum ağzı yapılacak.
Yer altı araç depolama tesisinde  trafo merkezi ve trenlerin enerjisini sağlayan 3. ray sistemi tesisi de oluşturulacak. 620 günde tamamlanması planlanan tesiste aydınlatma, priz, yangın algılama-ihbar, kamera, telsiz ve telefon ve scada sistemleri de bulunacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber