Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

08
Ekim

Fuar İzmir’de etkinlik maratonu

TÜMÜ PAYLAŞ

Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
Fuar İzmir’de etkinlik maratonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen “KentExpo – 3. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı” ile İZSU Genel Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen “3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Kongresi” eşzamanlı olarak açıldı. 105 belediyeden 350 civarında yerel yöneticinin katıldığı fuar ve kongrenin açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partner ülke Macaristan'ın Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Petra Pana ile birlikte yaptı. 


Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuarcılık kompleksi ‘Fuar İzmir’, aynı gün içinde peş peşe dört önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. ‘KentExpo’ fuarı ile ‘Uluslararası Su Kongresi'nin açılışını eşzamanlı olarak gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılışın ardından Ege Belediyeler Birliği toplantısına katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği “KEBB Mevzuat Bilgilendirme” toplantısı da yine Fuar İzmir çatısı altında yapıldı. Fuar, kongre ve toplantılar için 105 il ve ilçe belediyesinden 52'si belediye başkanı olmak üzere 350’ye yakın yerel yönetici bir araya geldi.

Başkan Kocaoğlu: Barışa katkı sağlasın
İZFAŞ tarafından düzenlenen ‘KentExpo – 3. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’ ile İZSU Genel Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen ‘3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Kongresi’ne çok sayıda belediye başkanı ve bürokrat katıldı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in dört gün boyunca bir yandan fuar, diğer yandan üç günlük Su Kongresi faaliyetlerine ev sahipliği yapacağını belirterek, katılımcılara dünyanın sayılı projelerinden biri olan şu an ÇED aşamasındaki Büyük Körfez Projesi'ni de bir Körfez turu düzenleyerek tanıtacaklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu fuarda, belediyeler, belediye birlikleri, ulaşım araçları, kent mobilyaları, park ve bahçe ekipmanları, su ve su arıtma, atık su arıtma, su dağıtımı ve kanalizasyon, sel önleme ve su havzaları koruma ve kontrolü, atık yönetimi ve geri dönüşüm, güneş enerjisi ve yeşil enerji başta olmak üzere yerel yönetimlerin gereksinim duydukları ürün ve hizmetlerin sergileneceğini dile getirdi. Partner ülke Macaristan'ın çok büyük bir katılımla kentle ilgili ürünlerini tanıtacağını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, KentExpo'nun bölge, ülke ve dünya barışına katkı sağlamasını diledi.

Macar Müsteşar'dan İzmir'e tebrik
Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Dr. Petra Pana ise İzmir'e hem şirketler düzeyinde hem de partner ülke olarak üst düzey yöneticileriyle katıldıklarını söyledi. Bu önemli fırsat için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Müsteşar Pana, "Macar halkının yakın dostluk mesajını iletmek üzere burada bulunuyorum. Binlerce yıllık bir tarihi paylaşıyoruz. Son yıllarda Türkiye küresel ekonomide çok büyük bir oyuncu olmuştur. Bu önemli organizasyon ve fuarcılıktaki başarısından dolayı aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir'i tebrik etmek istiyorum" diye konuştu.
Macar hükümetinin Türkiye ile olan ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek için önemli bir rol oynamaya hazır olduğunu vurgulayan Petra Pana, Türk Macaristan ortak ticaret fonu oluşturmaya karar verdiklerini ve her iki tarafın bu fona 25'er milyon Euro yatırma kararı aldığını açıkladı. Pana, önümüzdeki Kasım ayında Macaristan Ticaret Teşvik Kurumu Başkanı'nın görüşmeler yapmak üzere İzmir'e geleceğini duyurdu.

Partner ülke Macaristan
Ana teması ‘Su ve Atık Yönetimi’ olan ‘KentExpo’ 11 Ekim’e kadar Fuar İzmir C holünde açık kalacak. 3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi ise fuar ile eş zamanlı olarak D Holü’nde organize ediliyor.
KentExpo’ya başta Türkiye olmak üzere ABD, Almanya, Avusturya, Fildişi Sahilleri, Finlandiya, Macaristan, Polonya, İsveç ve İtalya’dan 92 firma katılıyor. Macaristan’ın partner ülke olduğu KentExpo - 3. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nda, Türk-Macar Su Çalışma Grubu’nun ilk toplantısı da gerçekleştirilecek. Macaristan, gerek delegasyon düzeyinde gerekse katılımcı firmalarıyla KentExpo Fuarı’na damga vuracak. Macaristan delegasyonuna rehberlik edecek Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Dr. Petra Pana, KentExpo Fuarı’na katılacak. Budapeşte Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanal İdaresi bitkisel arıtma sistemlerini fuarda tanıtacak. Fuar sadece profesyonel ziyaretçileri kabul ediyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber