Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

05
Ekim

Kutsal temizlik

TÜMÜ PAYLAŞ

Kutsal temizlik
Kutsal temizlik
Kutsal temizlik
Kutsal temizlik
Kutsal temizlik
Kutsal temizlik
Kutsal temizlik
Kutsal temizlik
Kutsal temizlik
Kutsal temizlik
Temizlik, tadilat ve çevre düzenlemeleriyle kentteki ibadethanelere sahip çıkan, köylerde prefabrik camiler inşa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle çalışmalarına hız verdi. İZBETON ekipleri, 2014 yılı başından bu güne kadar 385 caminin temizliğini yaptı. Aynı dönemde 28 camide de tadilat çalışması gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet sınırları içinde yaşayan vatandaşların ibadetlerini sağlıklı koşullarda ve huzurlu bir şekilde yapabilmeleri için kesintisiz çalışıyor. Kentteki ibadethanelerin bakım ve onarımı konusuna büyük özen gösteren Büyükşehir Belediyesi, oluşan temizlik ihtiyacını da dikkate alarak camileri köşe bucak temizliyor. Gelen talep üzerine ekiplerini harekete geçiren İZBETON Genel Müdürlüğü, halıların yıkanmasından camların silinmesine, abdesthane ve tuvaletlerin dezenfekte edilmesinden, klimaların, avizelerin ve vitrayların temizlenmesine kadar çok kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Büyük bir titizlikle sürdürülen çalışmalar, 1-7 Ekim tarihlerini kapsayan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri nedeniyle son dönemde daha da yoğunlaştırıldı. 2014 yılı başından bugüne kadar temizliği yapılan cami sayısı 385’e ulaştı.

28 camide tadilat
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürlüğü, kendi ekipleriyle camilerin temizliğini üstlenirken, bakım ve onarım çalışmalarına da destek veriyor. Camilerin fiziki sorunları, boya, badana, tamirat, koruma duvarı, çevre düzenlemesi ve parke taşı gibi gereksinimleri Büyükşehir Belediyesi tarafından gideriliyor. Büyükşehir, 2014 yılı başından bugüne kadar 28 camide de tadilat çalışması gerçekleştirdi.

Köylere prefabrik cami
Cami talepleri üzerine proje geliştiren Büyükşehir Belediyesi bürokratları, köylerde prefabrik cami uygulamasının startını Beydağ’da verdi. Kurudere mahallesinde gerçekleştirilen prefabrik cami uygulaması, önümüzdeki günlerde Bayındır’ın Çamlıbel, Dernekli, Alankıyı, Kınık’ın Çiftlik ve Seferihisar’ın Turgut mahallelerinde de devam edecek. Çiğli’nin Güzeltepe mahallesine ise cemevi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, gelen talepler doğrultusunda ihtiyacı olan diğer köylere de prefabrik cami inşasını sürdürecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber