Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

24
Eylül

Yalnız değiller

TÜMÜ PAYLAŞ

Yalnız değiller
Yalnız değiller
Yalnız değiller

İzmir Büyükşehir Belediyesi, diyete uygun olarak hazırlanan ve içerisinde özel ürünlerin bulunduğu gıda paketlerini,  kentte yaşayan Çölyak ve Fenilketonüri hastalarının evlerine teslim ediyor.

Ömür boyu diyet yapmak zorunda olan  Çölyak  ve Fenilketonüri ( PKU) hastası  çocuklara ve ailelerine destek amacıyla Kent Ekmek Fabrikası’nda uygun fiyatlı glutensiz ekmek üretimine geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da hastalıkla mücadeleye destek amacıyla bu hastalara özel gıda paketi dağıtımını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, bu yıl da hastalık diyetine uygun ürünlerle hazırlanan gıda paketlerini, 242 Çölyak ile 82 Fenilketonüri hastasının evlerine teslim ediyor.

Çölyak hastaları için hazırlanan gıda paketinde çok amaçlı un, burgu makarna, tel şehriye, spagetti makarna, çikolata kaplı bisküvi, petibör klasik  bisküvi, tuzlu kraker, grisini, vanilyalı ve fındıklı gofret bulunuyor. Fenilketonüri hastaları için hazırlanan paketlerde ise ekmek unu,  burgu makarna, düdük makarna, tel şehriye, spagetti makarna, tuzlu çubuk kraker ve pandispanya kurabiye gibi ürünler yer alıyor.

72 kente İzmir’den ekmek gidiyor
Dar gelirli vatandaşlara destek olmak için kurduğu Kent Ekmek Fabrikası’nın üretim yelpazesine 2011 yılında glutensiz ekmeği dahil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle sadece İzmir’de değil başka şehirlerdeki çölyak ve fenilketonüri hastalarına da  umut oldu. Yatırım ve üretim maliyetinin yüksek olması nedeniyle  fırınların üretmek istemediği glutensiz ekmek için elini taşın altına koyan Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği ekmekler, 72 şehirde 924 farklı noktaya gönderiliyor. 1.5 TL’den satılan glutensiz ekmeklerin “tost” ve “hamburger” olmak üzere iki ayrı tipi bulunuyor.


TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber