Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Eylül

Başkan Kocaoğlu’nun bayram dileği “barış” oldu

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan Kocaoğlu’nun bayram dileği “barış” oldu
Başkan Kocaoğlu’nun bayram dileği “barış” oldu
Başkan Kocaoğlu’nun bayram dileği “barış” oldu
Başkan Kocaoğlu’nun bayram dileği “barış” oldu
Başkan Kocaoğlu’nun bayram dileği “barış” oldu
Başkan Kocaoğlu’nun bayram dileği “barış” oldu
Başkan Kocaoğlu’nun bayram dileği “barış” oldu
Başkan Kocaoğlu’nun bayram dileği “barış” oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli ile geleneksel bayram kutlamasında buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu ülkeye barış mesajı verdi. Bu ülkede yaşayan insanların en önemli görevinin barışı, kardeşliği tesis etmek olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, bunu artık söylemden çıkarıp eyleme geçirmenin vakti geldiğini vurguladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “tüm personelimden de dileğim budur” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kurban Bayramı öncesi Belediye personeli ile meclis salonunda bir araya gelerek bayramlarını kutladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiğini, tüm personelin samimiyetle işini yaptığını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, 2015 yılının seçim süreci; hükümetin kurulamaması ve yeniden seçim süreci nedeniyle kayıp bir yıl olduğunu ancak belediye olarak tüm birimlerle birlikte el birliği, gönül birliği ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana finans yapısın güçlendirerek yoluna devam ettiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Her türlü ulusal ve uluslararası çalkantılara rağmen geçtiğimiz ay uluslararası kuruluşların değerlendirmesinde İzmir’in gücünü koruyarak yoluna devam ettiği belirlenmiştir. Ticaret erbaplarının da dediği gibi belediye olarak itibarımızı, güvenilirliğimizi koruyarak yolumuza devam ediyoruz. Geçmiş yıllarda belediyemizin ekonomik durumunu bilen, mali işlerle uğraşan arkadaşlar ne demek istediğimi, nereden nereye geldiğimizi, nasıl bir finans politikası izleyerek bu başarıya ulaştığımızı çok iyi anlarlar” diye konuştu.

Özel İdare Malları halkındır
İl Özel İdare Malları’nı yeniden kentlinin kullanımına sunmak için verdikleri mücadeleye değinen ve bu malların yerel yönetimlerin eline geçmek zorunda olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu malların yerel yönetimlere geri iadesi ile ilgili mücadeleyi belirli oranda kazanıyoruz. Bazı idare mahkemeler usul yönünden davayı geri çeviriyor. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Başından bu yana ‘İzmir’in yerel serveti, sermayesi İzmirli’nin olmalıdır’dedik. Yargı süreçleri uzasa da bu mallar yerel yönetimin, Büyükşehir’in eline geçmek durumunda ve zorundadır. Çünkü nerden gelirse gelsin yerelde harcanmak üzere ayrılmış, İzmir halkına tahsis edilmiş kaynaklardır. Bu malların İzmir halkına hasledilmesi, onların ihtiyacını gidermek üzere kullanılması doğaldır; yasaldır. Her türlü evrensel kurallara da uygundur. Başka yerlere vermek hukuken de uygun değildir. Bu İzmirliler’in yaşam standardını yükseltecek kaynağın bir şekilde el konulması anlamına gelmektedir”.

Barışı biz hayata geçireceğiz
7 Haziran seçimlerinden sonra artan terör olaylarına da değinen ve bugün 120 civarında askerin ve polisin şehit olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, dış politikada, devletler arası ilişkilerde dostluğun, ahbaplığın, ahtı vefanın söz konusu olmadığını, her ülkenin kendi çıkarını korumak için politika izlediğini söyledi. Barışı ve kardeşliği 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tesis etmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ara bulucu gelecekse bu ülkeden gelmek zorundadır. Ne yapılacaksa bu ülkenin insanı yapmak zorundadır. Bu ülkede yaşayan insanların, hepimizin barışı, kardeşliği tesis etmek için çaba göstermemiz gerekmektedir. Artık bunu söylemden çıkarıp eyleme geçirmek zorundayız. Ülkemizin çıkışı budur. Gelecek kuşakların çıkışı buradadır. Ülkemizin bağımsızlığının sürmesi, kalkınması, dünyadaki yerini daha da artırması için mutlaka kalıcı barışı ve kardeşliği tesis etmemiz gerekiyor. Bize düşen görev budur. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hep birlikte çalışıyoruz. Hep birlikte İzmirliler’e layık olmaya çalışıyoruz. Ama şu süreçte birincil görevimiz barışın, kardeşliğin tesisi için çaba göstermemizdir. Evimizde, sosyal, kültürel ortamlarda mutlaka bunu tesis etmek için yoğun çaba göstermemiz gerekiyor. Benim bu bayramda sizden dileğim, isteğim budur. 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinin barışın, kardeşliğin tesisinde bir vesile olmasını diliyorum”.

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber