Eylül

Ayakkabıcılar, Fuar İzmir’le uçuşa geçti

Ayakkabıcılar, Fuar İzmir’le uçuşa geçti
Bu yıl ilk kez yeni yerinde ve yeni ismiyle düzenlenen İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, katılımcı firmaların yüzünü güldürdü. Uzun yıllardır yurt dışı fuarları tercih eden önemli firmalar, ‘Shoexpo’ ile birlikte İzmir’e dönüş yaptı. Geçen yıl 14 ülkenin katılım gösterdiği fuara, bu yıl 32 ülkeden 200 alım heyeti geldi. Fuar İzmir’in sektöre büyük bir ivme kazandıracağına inandığını ifade eden İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, son yılların en muhteşem fuarının gerçekleştirildiğini söyledi.

İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl ilk kez yeni mekanında, Türkiye’nin en büyük fuar tesisi ‘Fuar İzmir’de gerçekleştiriliyor. 127 firmanın katıldığı ve 32 ülkeden profesyonel alıcıların getirildiği fuar, bu yıl yine ilk olarak ‘Shoexpo’ adıyla düzenleniyor. 38. Ayakkabı ve Çanta Fuarı’na katılan firma ve sektör temsilcileri, bu yıl çok daha farklı bir heyecan yaşıyor.

32 ülkeden 200 alım heyeti
Hem organizasyondan hem de yeni fuar alanından çok memnun olduklarını dile getiren katılımcılar, birkaç yıl içinde ‘Fuar İzmir’i tamamen dolduracak bir büyümenin planlarını yapmaya başladı. Son 10 yıldır yurtdışı fuarları tercih eden önemli firmalar da ‘Shoexpo’ ile birlikte İzmir’e dönüş yaptı. Geçtiğimiz yıl 14 ülkeden profesyonel alım heyeti gelirken, bu sayının 32’ye çıkması, profesyonel ziyaretçi sayısında ise ilk kez 8 binlerin hedeflenmesi, fuarın yükselen grafiğinin en önemli işaretleri olarak değerlendiriliyor. Fuar süresince Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Dubai, Ermenistan, Filistin, Güney Afrika, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İsrail, İsviçre, İtalya, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Meksika, Mısır, Moldova, Portekiz, Romanya, Rusya, Singapur, Sırbistan, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün, Yeni Zelanda ve Yunanistan’dan gelecek alım heyetleri, Türk ayakkabı üreticileriyle buluşacak. Toplam 200 alım heyeti fuarda iş bağlantısı yapacak.

Katılımcılar umutlu
Avrupa’da dahi böyle büyük bir fuar kompleksi görmediklerini dile getiren ayakkabı firmalarının yetkilileri, son yılların en başarılı fuarlarından birinin gerçekleştirildiğini söylüyor.

“Son yılların en muhteşem fuarı”
Yalçın Ata (İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı):

“Shoexpo olarak açtığımız bu fuar, harika bir tesiste, aşağı yukarı 180 bin m² alanda kuruldu. Bu fuar 8 bini aşkın ziyaretçiyle son yılların en muhteşem fuarı oluyor. Sektör tabi ki fuarlarla çizgisini yukarı doğru çıkarıyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, İzmir’e muhteşem bir fuar alanı kazandırdı. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Yurtdışında birçok fuara gidiyoruz. Uzakdoğu ve Avrupa fuarlarına katılıyoruz. Şu anda Ortadoğu’nun en büyük fuar alanına sahip ‘Fuar İzmir’in başarılı olacağına inanıyorum”

“Gördüğüm en iyi fuar tesislerinden biri”
İsmail Pehlivan (Pehlivan Ayakkabı):
“Bizim için de bu yıl ilk oluyor. Bir yıl öncesinden bu fuarın planlamasını yaptık. Hem EGEAYSAD olarak hem İZTO olarak aktif şekilde İZFAŞ’la beraber yabancı organizasyonunda, yurtdışı firmaların katılımında, gerekse de katılımcılarla ilgili çok emekler sarf edildiğini şahsen biliyorum. Yurtdışında da çok fuarlar gezdim. Fuar İzmir’in gördüğüm en iyi fuar tesislerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Potansiyeli çok yüksek, ayakkabı sektörünün de potansiyeli çok yüksek. Birkaç sene içinde bu alanın tamamını doldurmayı hedefliyoruz. İzmir’e yakışır, eski fuarlarla kıyaslanamayacak kadar güzel bir fuar alanı olmuş.”

“Çok güzel ve çok modern bir tesis”
İsmail Topbaş (Topbaş Ayakkabıcılık):
“Yeni fuar alanı eskiye göre çok daha güzel. Gelen misafirlerimiz de hem fuardan, hem organizasyondan çok hoşnutlar. Yurtdışından müşterilerimizi bekliyoruz. Modellerimizi hazırladık, 2015-2016 yaz-kış modelleri olarak çalışmalarımızı yaptık. Fuarın güzel geçeceğini tahmin ediyoruz. Burası çok daha modern, çok daha güzel bir fuar alanı. Müşterilerimizden de çok güzel şeyler duyuyoruz.”

“Çok şanslıyız”
Alev Birsev İşeri (Birsev Kundura):
“Fuar alanı olarak çok güzel, çok ferah bir mekan. Yurtdışı fuarlarına baktığımız zaman hep böyle büyük alanlar, daha rahat gezilecek fuar alanları var. Böyle bir yer olduğu için İzmir’de çok şanslıyız.”

“Modern, rahat, büyük”
Zeki Demiray (Salda Ayakkabı):
“Fuar İzmir’i çok beğendim. Mekan çok güzel, rahat ve büyük. İstanbul ve yurtdışı fuarlara sürekli katılıyorduk, İzmir’e ilk defa geliyoruz. İnşallah iyi olur.”

“İtalya’da bile böylesi yok”
Fevzi Güvercin (Gaspara Ayakkabı):
“Mekan olarak Avrupa’da dahi böyle bir fuar alanı görmedim. İtalya’da da fuara katılıyoruz. Orada dahi böyle büyük bir mekan yok. Gerçekten konum olarak da çok güzel, inşallah ileride daha da güzel fuarlar geçireceğiz.”