Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Ağustos

Bu modelde “çok iş” var

TÜMÜ PAYLAŞ

Bu modelde “çok iş” var
Bu modelde “çok iş” var
Bu modelde “çok iş” var
Kent Koleji modeli ile iş dünyasının talep ettiği vasıflı elemanları yetiştirerek işsizliğe çözüm bulmaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSİAD üyelerine projeyi tanıtıp işbirliği çağrısı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Sanayicileri ve İşadamları (İZSİAD) Derneği'nin "Çarşamba toplantılarına" katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim alanında yapığı en büyük atılımlardan biri olan Kent Koleji ile meslek edindirme yönelik kursların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kent Koleji Projesi ile ortaokul ya da liseyi bitirip meslek sahibi olamayan gençleri hedeflediklerini söyledi. Halkapınar'da restorasyonu devam eden eski DGM binasına taşıyacakları Kent Koleji’ni daha da büyüteceklerini kaydeden Başkan Kocaoğlu, İZSİAD üyelerinden, ihtiyaç duydukları alanlarda taleplerini bildirmelerini, nitelikli elemanların yetiştirilmesi konusunda hem eğitim hem de staj için destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Proje çok beğenildi
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ise, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Koleji projesi ile işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklere yönelik kurslar açıyor. Bu konudaki çalışmaları tebrik ediyorum. Çok güzel bir proje. Biz işadamları olarak bu projeden faydalanmak istiyoruz. Bu toplantıda üyelerimizle birlikte yapılan çalışmaları öğrenip, nasıl destek alacağımızı soracağız" diye konuştu.

İşbirliği önemli
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu, meslek edindirme amacıyla başlattıkları kurslarda İzmirli sanayici ve iş adamlarının işbirliğinin çok önemli olduğunu ifade ederek, hem istihdama hem de iş gücü piyasasına katkı koymak istediklerini söyledi. Kent Koleji Şube Müdürü Mehmet Şahin ise meslek edindirmeye yönelik yeni projelerin sırada olduğunu, bu projeleri İZSİAD'la paylaşarak gelen talepleri de değerlendireceklerini belirtti. Şahin, düzenlenen sunumun ardından bizzat firmaları ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi.

İş dünyasından yeni kurs talepleri
Kent Koleji Eğitim Sorumlusu Aslı Güngör de toplantıda, İZSİAD üyesi sanayici ve işadamlarına Kent Koleji ile ilgili bir sunum yaptı. Güngör, Kent Koleji'nin halkın koleji olduğunu, sektörün taleplerine göre kendini sürekli revize ettiğini belirterek, 2014 - 2015 eğitim döneminde 11 kurs merkezinde 238 kursun açıldığını, 6720 kursiyerin kayıt yaptırdığını, biten 216 kurstan da 3193 kursiyerin mezun olduğunu söyledi.
Projeyi çok beğendiklerini söyleyen ve bu yöndeki çalışmalarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kutlayan İZSİAD üyeleri; pazarlama ve satış, sigortacılık ve akaryakıt sektörlerinde ara eleman ihtiyaçlarını dile getirerek bu doğrultuda kurslar açılmasını istedi.
Toplantının sonunda İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür plaketi verdi. Çarşamba Toplantısı’na katılan İZSİAD Kadın Komisyonu'nun 24 kişilik tiyatro topluluğu da Başkan Kocaoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber