Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Ağustos

Hem park hem otopark...

TÜMÜ PAYLAŞ

Hem park hem otopark...
Hem park hem otopark...
Hem park hem otopark...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Yeni Mahalle’de yaklaşık 5 dönüm alan üzerinde kurduğu parkla bölgeye yeni bir soluk getirecek. İZBAN yaya üst geçidinin bitişiğinde yer alan parkın hemen yanında 160 araçlık otopark da olacak. Yeni Mahallesi’nin “yeni” parkı Eylül başında tamamlanacak.

Kentin farklı noktalarında yaptığı yeşillendirme çalışmalarıyla vatandaşların nefes aldığı mekanların sayısını her geçen gün biraz daha artıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Yeni Mahalle'de 4 bin 900 metrekarelik alanda yaptığı düzenlemeyle bölgeye hem yepyeni bir park hem de 160 araç kapasiteli bir otopark kazandırıyor. Yapımı tamamlanan İZBAN hattı yaya üst geçidinin yanında kalan yeni parkın, vatandaşların yeni uğrak yeri olması bekleniyor.
Uygulama çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu parkta, yayaların kavşak noktasına kolayca ulaşabilmelerini sağlamaya da ayrıca özen gösterildi. İçinde spor sahası, çocuk oyun alanı, gölgelendirilmiş dinlenme ve oturma alanları ile girişte çift taraflı süs havuzu bulunan parka özel tasarım bank ve çöp kovaları yerleştirilecek.

Zeytin ağaçları dikildi
Daha önce Fuar İzmir inşaatı alanından alınarak Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı fidanlıklarında rehabilite edilen 11 adet zeytin ağacı, itina ile taşındı ve yeni park alanına dikildi. Ayrıca 7 adet çınar, 2 adet dut, 30 adet mabet ağacı, 200 adet defne çalısı ve 30 adet mor salkım bitkisi de parktaki yerini aldı. Eylül başında tamamlanması öngörülen parkta çim zemin uygulama çalışmaları hızla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, parkın hemen yanında 160 araçlık bir otopark da oluşturuyor.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber