Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

12
Ağustos

Tarık Dursun K.’ya duygulu veda

TÜMÜ PAYLAŞ

Tarık Dursun K.’ya duygulu veda
Tarık Dursun K.’ya duygulu veda
Tarık Dursun K.’ya duygulu veda
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Tarık Dursun K.’nın vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı. Başkan Kocaoğlu, İzmir’de doğan ve İzmir’de yaşama veda eden şair ve yazar Tarık Dursun K.’ya şu cümlelerle veda etti:

“Biz doğduğumuzda televizyon kanalları, her şeyi bilen bilgisayarlar, dünyayı kuşatan internet ağı ve adeta vücudumuzun bir uzvu haline gelen cep telefonları yoktu. Bizler, yaşamın anlamını, dünyanın türlü renklerini, insanlık mücadelesini, delice sevmeyi ya da inandıklarımız uğruna kavga etmeyi hep kitaplardan öğrendik. Türk ve dünya edebiyatının ölümsüz eserleri başucumuzdan eksik olmazdı. İşte gençliğimizde bize yol gösteren o büyük yazarlardan biri de Tarık Dursun K. idi. Bir dil üstadının, bir edebiyat emekçisinin, yaşadığı topluma verebileceği ne varsa, hepsini verdi bizlere. Ona ömrümüz boyunca ödeyemeyeceğimiz bir teşekkür borçluyuz.
Sevgili üstadım,
İyi ki, bu ülkede, bizim kentimizde dünyaya geldiniz. İyi ki, bizim dilimizle yazdınız ve konuştunuz.
Ne mutlu size ki, Bağrıyanık Ömer ile Güzel Zeynep’in, Bahriyeli Çocuk’un hikâyelerini insanlar bizden yüzlerce yıl sonra bile okuyacak.
‘Alçaktan Uçan Güvercin’, ‘Ağaçlar Gibi Ayakta’ bugün olduğu gibi yarın da gençlere “dünyaya bir başka açıdan bakmayı”, yaşamı, onun gerçeklerini öğretecek.
Mekanın cennet olsun büyük usta. Seni çok özleyeceğiz.”
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber