Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

08
Ağustos

“Yaralar sarılacak”

TÜMÜ PAYLAŞ

“Yaralar sarılacak”
“Yaralar sarılacak”
“Yaralar sarılacak”
“Yaralar sarılacak”
“Yaralar sarılacak”
“Yaralar sarılacak”
“Yaralar sarılacak”
“Yaralar sarılacak”
“Yaralar sarılacak”
“Yaralar sarılacak”
“Yaralar sarılacak”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’nde çıkan yangının ardından olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Eşrefpaşa Hastanesi’nde misafir edilen huzurevi sakinlerini de ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi.

Dün akşam saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nin ana binasında ilk belirlemelere göre elektrik kontağından kaynaklanan bir yangın çıktı. Binaya yayılan dumanın görevli personel tarafından fark edilmesiyle birlikte anında itfaiyeye haber verildi. Bu sırada odalarında bulunan huzurevi sakinlerinin binadan tahliye edilmesi işlemine başlandı. Saat 20.52'de alınan yangın ihbarı sonrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, 4 dakika sonra olay yerine ulaşarak yangına müdahale etti. Olay sırasında 71 kişinin barındığı öğrenilen binadaki alevler saat 21.25 itibariyle tamamen söndürüldü. 5 arazöz, 5 AKS aracı, 6 merdivenli itfaiye aracı, 1 kurtarma aracı söndürme çalışmalarına katılırken, 1 tane de endüstriyel yangınlara müdahalede kullanılan özel donanımlı araç olay yerinde hazır bulunduruldu. Görevli personel tarafından içerdeki tüm huzurevi sakinleri kısa sürede tahliye edilmesine rağmen 11 kişi çıkan yoğun dumandan etkilendi. Durumu ağır olan 90 yaşındaki KOAH hastası Mehmet Baran kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde yaşamını kaybetti. Durumu ağır olduğu belirtilen 1 kişi ise (Bülent Alşal) Bozyaka Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Yangın ihbarının alınmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinden üst düzey yetkililer ve personel olay yerine ulaşarak çalışmalara destek verdi.

Başkan Kocaoğlu olay yerinde
Başkan Aziz Kocaoğlu yangın haberinin ardından olay yerine giderek incelemelerde bulundu. İtfaiye yetkililerinden bilgi alan Başkan Kocaoğlu, yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirterek, dumandan etkilenen bir yaşlının yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Başkan Kocaoğlu’na olay yerindeki incelemeleri sırasında İzmir Milletvekili Cemil Şeboy ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da eşlik etti. Başkan Aziz Kocaoğlu, daha sonra Eşrefpaşa Hastanesi’ne giderek burada misafir edilen yaşlıları odalarında ziyaret etti, geçmiş olsun temennilerini bildirdi.

Eşrefpaşa Hastanesi’nde misafir ediliyorlar
Olayın duyulmasının ardından huzurevi sakinlerinin bir kısmı geçici bir süre için aileleri tarafından alınırken, diğerleri Eşrefpaşa Hastanesi'ne nakledildi. Hastanedeki yaşlıların yanında huzurevi personelinin de refakatçi olarak kaldığı, Eşrefpaşa Hastanesi'nin uzman personeli tarafından yaşlıların günlük diyet ve ilaçlarının düzenlenerek, yaşamlarını normal bir şekilde devam ettirmelerinin sağlandığı belirtildi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber