Temmuz

Ağustos sıcağında “bir nefes sanat”

Ağustos sıcağında “bir nefes sanat”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı sanat takvimi yine dopdolu. Yasmin Levy, Göksel, Fettah Can, Orhan Hakalmaz ve Demir Demirkan gibi ünlü sanatçılar ile Model, Pentagram ve Redd gibi popüler gruplar İzmir’de sahne alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayı sanat etkinliklerinde birbirinden ünlü sanatçı ve grupları İzmirliler ile buluşturacak. Çim konserleri, yaz konserleri, Aşık Veysel Sanat Günleri ile Mahalleler Şenleniyor programları kapsamında düzenlenen konserlerle Ağustos ayının yaz akşamları oldukça renkli geçecek. Tarihi Havagazı Fabrikası’nın mistik atmosferinde sinema keyfi yaşamak isteyenler için bu ay birbirinden güzel filmler de gösterime girecek.

Ünlüler “çimde” buluşuyor
Yaz akşamlarının vazgeçilmezleri arasına giren Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki çim konserlerinde bu ay birbirinden değerli sanatçı ve gruplar sahne alacak.
Ağustos ayının ilk konserinde özgün müziğin sevilen sanatçılarından Resul Dindar, 3 Ağustos Pazartesi günü sahne alacak. 6 Ağustos Perşembe günü rock müziğin sevilen gruplarından
Redd İzmirlilerle buluşacak.
13 Ağustos’ta ise Latin ve Sefarad müziğinden Endülüs flamenkosuna, Türk ezgilerinden Arap etkilerine pek çok unsuru müziğinde kullanan ünlü sanatçı Yasmin Levy çim konserlerinde sahneye çıkacak.
18 Ağustos Salı günü ise Türkiye’nin en önemli heavy metal gruplarından biri olan “Pentagram” çim sahnedeki yerini alacak. 20 Ağustos’ta ise sevilen sanatçı Göksel İzmirliler’e yine Tarihi Havagazı Fabrikası’nda harika bir konser verecek. Çim konserleri Ağustos’u pop müziğin sevilen ismi Fettah Can ile kapatacak. Sanatçı 27 Ağustos Perşembe günü sahne alacak. Çim konserleri saat 21.00’da başlayacak.

Orhan Hakalmaz, Model, Demir Demirkan ve Can Bonomo
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Aşık Veysel Sanat Günleri’nde ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz 5 Ağustos’ta konser verecek. 12 Ağustos’ta rock müziğinin sevilen sanatçılarından Demir Demirkan, 19 Ağustos’ta da başarılı albümlere imza atan pop rock grubu Model grubu sahne alacak. 26 Ağustos’ta ise Can Bonomo, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda sahneye çıkan sanatçılar arasında yerini alacak.

Yaz konserleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir tarafında düzenlediği “yaz konserleri” ile sıcak yaz günleri daha keyifli hale geliyor. 6 Ağustos Karabağlar Limontepe Pazaryeri’nde Mustafa Özarslan, 7 Ağustos Cuma günü Güzelbahçe Amfi Tiyatro’da Ayşenur Kolivar, 8 Ağustos Cumartesi günü İnciraltı Açıkhava Tiyatrosu’nda Aliye Mutlu, 12 Ağustos Çarşamba günü Karabağlar Fahrettin Altay Mahallesi İnönü Lisesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, 15 Ağustos Cumartesi günü Buca Hasanağa Bahçesi’nde Erdal Erzincan, 20 Ağustos Perşembe Buca Hasanağa Bahçesi’nde Makbule Kaya, yine aynı gece İnciraltı Açıkhava Tiyatrosu’nda Kaknüs Ensemble ve 29 Ağustos Cumartesi günü İnciraltı Açıkhava Tiyatrosu’nda Abdurrahman Tarikçi konser verecek. Konserler saat 21.00’da başlayacak.

Mahallelerde şenlik var
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent merkezinin yanı sıra çevre ilçelerdeki vatandaşlarını da unutmadı. İzmirli sanatçıların katıldığı “Mahallelerde Şenlik Var” programı kapsamında 5 Ağustos Menderes Rumeli Parkı’nda “Zeynep İlhan”, 7 Ağustos Kiraz Atatürk Rekreasyon Alanı’na “Grup Baber”, 12 Ağustos’ta Bayındır Çırpı Kapalı Pazar Yeri’nde “Fatma Meşe”, “14 Ağustos’ta Mordoğan Gece Pazarı’nda “Sedat Bozan”, 15 Ağustos’ta Ödemiş Salı Pazarı’nda “Hale Yamaner”, 21 Ağustos Urla Cumhuriyet Meydanı’nda “Berkin Bilgehan”, 26 Ağustos’ta Yeni Foça Reha Midilli Sosyal Tesisleri’nde “Atabey Aydın”, 28 Ağustos’ta Torbalı Tematik Park yanında “Hikmet Tosun”, 28 Ağustos’ta ise Menemen Ulukent İlkokulu’nda “Ayhan Yağız” konseri olacak. Konserlerin başlama saati 21.00.

Her çarşamba sinema keyfi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı Sinematek programı Çarşamba günleri Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek.
5 Ağustos’ta yönetmenliğini Nanni Moretti’nin yaptığı “Bir Papamız Var” (Habemus Papam) filmi gösterime girecek. 12 Ağustos’ta yönetmenliğini Afia Nathaniel’in yaptığı “Kızım İçin Dukhtar” filmi gösterilecek. 19 Ağustos’ta yönetmenliğini Aki Kaurismäki’nin yaptığı (Le Havre) –“Umut Limanı” filmi sinemaseverlerle buluşacak. 26 Ağustos’ta ise yönetmenliğini Tim Burton’un yaptığı (Big Eyes) – “Büyük Gözler” filmi gösterimde olacak.

İpek sergisini kaçırmayın!
Çin İpek Müzesi’nin ipek kültürü sergisi 14 Ağustos tarihine kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gezilebilecek. 2000 yıllık Asya Doğu-Batı Kültür Etkileşimi isimli sergide antik eserlerin yanı sıra, ipeğin zengin türleri ve ipek kıyafetler de yer alıyor