Temmuz

Hem dikenli hem sevimli

Hem dikenli hem sevimli
Fil, zebra, lemur, alageyik, sırtlan ve puma derken, İzmir Doğal Yaşam Parkı sakinlerinden Oklu Kirpi Ailesi de iki yavru sahibi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sasalı’da kente kazandırdığı Doğal Yaşam Parkı’nda yeni bir doğum heyecanı daha yaşandı. 6 ay önce Gaziantep’ten İzmir’e getirilen oklu kirpi çifti, iki yavru dünyaya getirdi. Doğal Yaşam Parkı’nda doğan ilk kirpi olma özelliğine sahip yavrular parkta tatlı bir heyecan yaşattı. Park çalışanları yavruların dünyaya gelmesinden duydukları sevinç resme yansıdı. Park çalışanlarının yaptığı ve üzerinde ‘mutlu kirpi ailesi’ yazan resim, doğum nedeniyle yaşanan mutluluğu açıkça gözler önüne serdi. Uzman veterinerlerin yaptığı sağlık kontrolünde oldukça sağlıklı oldukları belirlenen yavrular, bir an olsun anne ve babasının yanından ayrılmıyor.