Temmuz

Üç kadın yazar Karaburun’da buluştu

Üç kadın yazar Karaburun’da buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali” başladı. Festivalin Karaburun’da gerçekleştirilen ilk etkinliği kapsamında üç kadın yazar, İnci Aral, Zeynep Oral ve Latife Tekin Türk edebiyatında kadın özgürlüğünü tartıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, özgür düşüncenin, barışın ve demokrasi kültürünün sanat şemsiyesi altında yaygınlaştırılması amacıyla, uluslararası çapta gerçekleştirdiği “İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali” Karaburun’da düzenlenen etkinlikle başladı. İzmir’in 11 kıyı ilçesine yayılan festivalin ilk gün programında İnci Aral, Zeynep Oral ve Latife Tekin Karaburunlu sanatseverlerle buluştu. Yoğun ilgi gören panelde konuşan Türkiye’nin üç önemli kadın yazarı, Türk edebiyatında kadın özgürlüğü konusunu tartıştı. Panelin ardından sahne alan şair Ahmet Telli ise seslendirdiği şiirleriyle Karaburun Cumhuriyet Meydanı’nı dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı. İzmir’in 11 ilçesine yayılacak festival 5 Eylül’e kadar Bergama, Çeşme, Menemen, Selçuk, Menderes, Güzelbahçe, Seferihisar, Urla, Dikili ve Foça’da düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.

Geceye katılan Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, böyle önemli bir sanat etkinliğini kente kazandırdığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibine teşekkür etti. Çakır, Başkan Kocaoğlu’nun ilçelerinin tanıtımına yönelik çalışmalara her zaman destek verdiğini ve İzmir’in yaşanacak kent olarak büyümesini sürdürdüğünü dile getirdi.