Temmuz

Menemen’in 17 mahallesine İZSU müjdesi

Menemen’in 17 mahallesine İZSU müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile mahalleye dönüşen Menemen’deki 17 köyün içme suyu şebekesini baştan sona yenilemeye hazırlanıyor. Bu yatırımın da tamamlanmasıyla birlikte, Büyükşehir’in ilçede döşediği içme suyu şebeke uzunluğu 400 kilometreye ulaşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 yılda başta içme suyu şebekesi olmak üzere yerleşim yerlerinin eksik olan veya yetersiz çalışan alt yapı sistemlerini sil baştan düzenledi, modern ve sağlıklı hale getirdi. Eksik kalan bölgelerde de çalışmalar aralıksız sürerken, İZSU son olarak Menemen’in 17 mahallesindeki şebekeleri yenilemek için harekete geçti.

Bütünşehir Yasası ile mahalle olan Turgutlar, Görece, Bozalan, Telekler, Buruncuk, Çaltı, Çukurköy, Günerli, Süzbeyli, Çavuş, Musabey, Alaniçi, Ayvacık, Bağcılar, Kesik, İğnedere ve Göktepe köylerini sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşturmak için proje hazırlayacak olan İZSU’nun bu yatırımı toplam 101 kilometrelik şebeke yenileme çalışmasını kapsayacak.

Menemen’e 86 milyon liralık yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü, 2004 – 2015 yıları arasında Menemen’e 86 milyon liralık yatırım yaptı. 100 bin kişilik ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulan İZSU, yeni su kuyular açtı, dere yataklarını düzenledi; 295 kilometrelik içme suyu şebekesi ile 41 kilometrelik kanal şebekesini yeniledi. Bu yatırımların toplam tutarı 86 milyon lira oldu.