Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

20
Temmuz

İnternetten çıkan şampiyon

TÜMÜ PAYLAŞ

İnternetten çıkan şampiyon
İnternetten çıkan şampiyon
İnternetten çıkan şampiyon
İnternetten çıkan şampiyon
İnternetten çıkan şampiyon
İnternetten çıkan şampiyon
Konsantrasyon sorunu yaşayan kızı İdilsu için uygun spor dalı arayan anne Şeyda Arık, internette yaptığı araştırmayla eskrimde karar kıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde eskrime başlayan 12 yaşındaki İdilsu, bir yandan derslerinde başarıyı yakalarken, diğer yandan da bu spor dalında hızlı bir başarı grafiği yakaladı. İdilsu, son olarak katıldığı Avrupa Çocuk Kupası’nda 108 sporcu arasından gümüş çıkarmayı başardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı spor okulları gençlere spor yapma olanağı sağlarken, gizli kalmış yetenekleri de ortaya çıkarıyor. Konsantrasyon eksikliği ve dikkat dağınıklığı nedeniyle derslerinde sıkıntı yaşayan 12 yaşındaki İdilsu, başarıyı İzmir Büyükşehir Belediyesi Eskrim Takımı’nda yakaladı. Annesi Şeyda Arık’ın yönlendirmesiyle 4 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde eskrime başlayan İdilsu, azmi sayesinde katıldığı 5 turnuvanın 3’ünde madalya kazandı. Antrenörü Burak Oray’ın ‘gelecek vaat eden sporcu’ olarak nitelediği genç sporcu, aynı başarıyı derslerinde de göstererek düşük olan not ortalamasını 95’e yükseltti.

Not ortalaması 95
İlk başlarda oyun olarak gördüğü eskrimde şimdi milli forma hayli kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genç sporcusu İdilsu, “Konsantrasyon ve dikkat eksikliğim vardı. Eskrim sayesinde dikkatim arttı, derslerim iyileşti. Aynı zamanda sosyal çevrem de arttı. Ders ortalamam 95’e çıktı. Yıldız Milli Takım seçmeleri için haftanın 5 günü antrenman yapıyorum. İlk hedefim milli takım, sonra da olimpiyatlara katılmak” dedi.

İnternetten sporun kapısını açtı
Kızının eskrime başlama hikayesini ‘tesadüf’ olarak tanımlayan anne Şeyda Arık, “Kızımda dikkat eksikliği vardı. Konsantrasyonu çok çabuk bozuluyordu. Derslerinde başarılı olmasına yardımcı olacak ama okulunu aksatmayacağı spor dalı arıyordum. Konuyla ilgili internete araştırma yaparken eskrim sporunun faydalı olabileceğini öğrendim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu branşta takımı olduğunu öğrenince de kızımı kaydettirdim. İlk başlarda amatörce yapmaya başladı ama azmi ve isteğiyle antrenörlerinin dikkatini çekerek takıma girdi. Sporun getirdiği disiplinle derslerinde de başarısı arttı. Tüm ailelere çocuklarını spora yönlendirmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Avrupa gümüşü
Ağustos ayında Mersin’de Yıldız Mili Takım seçmelerine girmeye hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi eskrim takımının genç sporcusu İdilsu, 2012 yılında katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası’nı 16. sırada bitirdi. 2013’te 8. sıraya kadar yükselen İdilsu, 2013’te üçüncülük kürsüsüne çıkarak ilk madalyasını boynuna taktı. Geçtiğimiz yıl Alanya’da düzenlenen ve 28 ilden 126 sporcunun katıldığı Süper Minikler Eskrim Şampiyonası’nda bir kez daha 3. olan İdilsu, Nisan ayında yine Alanya organize edilen 23 Nisan Uluslararası Avrupa Çocuk Kupası’nda 108 sporcu arasında minikler epede gümüş madalya kazanarak ilk uluslararası başarısını da elde etti.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber