Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Temmuz

Madalya değil ama gönülleri kazandı

TÜMÜ PAYLAŞ

Madalya değil ama gönülleri kazandı
Madalya değil ama gönülleri kazandı
Madalya değil ama gönülleri kazandı
Madalya değil ama gönülleri kazandı
İzmir Büyükşehir Belediyespor’un görme engelli milli judocusu Güler Demircan, uluslararası arenada elde ettiği başarılar kadar, örnek sporculuğuyla da kulübünün gurur kaynağı oluyor. Dünya Görme Engelliler Federasyonu ile Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Fair-Play Ödülü’ne layık görülen genç sporcu, “Madalya her şey değil, önemli olan hak edenin kazanması” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü adına mücadele eden 25 yaşındaki görme engelli judocu Güler Demircan, ABD’nin Colorado eyaletinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’ndaki örnek davranışı sayesinde Dünya Görme Engelliler Federasyonu ile Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Fair-Play Ödülü’ne layık bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesporlu genç judocu, finale giden maçta hakem kararıyla rakibini yenmesine rağmen, pozisyonda kendisinin daha önce mindere düştüğünü söyleyerek, rakibinin galip ilan edilmesini sağladı. İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Güler Demircan’ın bu hareketi sonrası şampiyonada yoluna devam etme şansı elde eden Macar rakibi, finale kadar yükselerek altın madalyayı kazandı. Güler Demircan ise madalya değil ama kazandığı Fair-Play ödülü ile dürüstlüğünün karşılığını aldı.

“Önce ben düştüm, rakibim değil!”
Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle görme yetisini yüzde 90 oranında kaybeden Güler Demircan, başarı için her şeyin mübah olmadığını söyleyerek, “Maç esnasında bir harekette rakibimle aynı anda tatamiye düştük. Ancak ben, rakibimden daha önce düştüğümü hissettim ve bunu doğrudan antrenörüme ilettim. O da benimle aynı görüşte olunca durumu hakemlere aktardık. Karar bizim aleyhimize de olsa sonuçta haklı olanın kazanması önemliydi” dedi.

9 yıl üst üste şampiyon
2006 yılında ilk kez katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Güler Demircan, 9 yıl üst üste Türkiye Şampiyonluğu'nu kimseye kaptırmadı. Güler Demircan, 2010'da Türkiye'deki Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya, 2014'te Almanya'daki uluslararası şampiyonada ve yine aynı yıl ABD’deki Dünya Şampiyonası'nda bronz madalyaların sahibi oldu. 2016 Rio'da yapılacak paralimpik olimpiyatlarına gitmek istediğini ve madalya ile dönmeyi hayal ettiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesporlu judocu, “Hedefim Brezilya. Ülkemi ve kulübümü en iyi şekilde temsil etmek amacındayım. Bizlere desteklerini esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, kulüp başkanımız, idarecilerimiz ve hocalarımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum. Olimpiyatlarda kürsüye çıkacağım” dedi.

Hayatı sporla değişti
İzmir Büyükşehir Belediyespor’un engelli sporculara yepyeni bir gelecek yarattığını da sözlerine ekleyen Güler Demircan, “Ağabeyim Sabri Gür ile kardeşim Ayten Özyörük de aynı hastalık nedeniyle engelli durumda. Şu anda onlar da engelli judo ve engelli halterde ülkemizi başarıyla temsil ediyorlar. Manisa’nın kırsal bir bölgesinden çıkıp spor sayesinde bu noktaya kadar geldim. Zor olan yaşam koşullarımı spor sayesinde değiştirdim. Engelli çocukları olan ailelerin spora yönlenmesi gerekir. Büyükşehir Belediyesi, bu ortamı bizler için hazırlıyor. Anne-babaların yapması gereken tek şey, çocuklarını kız-erkek ayrımı yapmadan salonlara getirmesidir” diye konuştu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber