Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Temmuz

Ada sahillerinde bekliyoruz

TÜMÜ PAYLAŞ

Ada sahillerinde bekliyoruz
Ada sahillerinde bekliyoruz
Ada sahillerinde bekliyoruz
Ada sahillerinde bekliyoruz
Ada sahillerinde bekliyoruz
Ada sahillerinde bekliyoruz
Ada sahillerinde bekliyoruz
Ada sahillerinde bekliyoruz
Ada sahillerinde bekliyoruz
Ada sahillerinde bekliyoruz
Ada sahillerinde bekliyoruz
Ada sahillerinde bekliyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi, keyifli bir vapur yolculuğu ile başlayıp Ege’nin serin sularında devam eden Yassıcaada turlarıyla İzmirlilere hem ekonomik hem de nitelikli tatil olanağı sunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Urla açıklarındaki Yassıcaada’da kurduğu İzmir’de günübirlik tatilin en renkli ve en ekonomik merkezlerinden biri olan Yassıcaada Tesisleri, Ramazan ayı nedeniyle sadece hafta sonları sefer düzenlenmesine rağmen büyük ilgi gördü. Cumartesi ve Pazar günleri yapılan seferlere katılan İzmirliler, bunaltan sıcak havalarda Ege Denizi’nin mavi sularıyla serinledi.

Alman turist bile var
Tertemiz 400 metrelik kumsalı ve aktiviteleriyle tatil köylerini aratmayan Yassıcada’ya İzmirliler kadar şehir dışından, hatta yurtdışından gelen turistler de ilgi gösteriyor. Türkiye tatilinde Kuşadası ve Çeşme’nin yanı sıra Yassıcaada’yı da ziyaret eden Alman vatandaşı Mathias Fandrey, onlardan biri.. Arkadaşını ziyaret etmek için geldiği İzmir’de Yassıcaada’yı duyduğunu söyleyen Fandrey, “Haritada Yassıcaada’yı buldum ve ziyaret etmek istedim. Çok beğendim, bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyorum. İlk görüşte aşık oldum, ülkeme geri dönmek istemiyorum. Adeta gizli kalmış bir cennet” diye konuştu.

Pazartesi hariç her gün sefer
13 Haziran’da sezonu açan ancak Ramazan ayı nedeniyle sadece hafta sonları hizmet veren Yassıcaada, Bayramın ikinci (18 Temmuz Cumartesi) gününden itibaren Pazartesi günleri hariç her gün konuklarını ağırlayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Grand Plaza Turizm A.Ş. tarafından işletilen Yassıcaada’ya İZDENİZ A.Ş.’nin vapur seferleriyle ulaşılıyor. Vapurlar 08.30’da Karşıyaka iskelesinden, saat 09.00’da Üçkuyular iskelesi’nden hareket edecek. Adadan dönüş saati 17.45.
Tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği ada seferlerinin biletleri Karşıyaka, Üçkuyular ve Konak iskelelerindeki satış noktalarından mesai saatleri içinde alınabilecek. Gidiş-dönüş ücreti dahil olmak üzere sadece 16.5 TL olan Yassıcaada tatilinden 7 yaş altı çocuklar, ebeveynleri ile birlikte olmak kaydıyla ve düzenlenecek ‘serbest seyahat belgesi’yle ücretsiz yararlanabilecek.

Her keseye uygun tatil
Yassıcaada’nın 400 metrelik kumsal ve masmavi denizle buluşmak, küçük bir tatil kaçamağı yapmak isteyen ada misafirleri, yiyeceklerini kendileri getirebilecekleri gibi, Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza A.Ş. tarafından işletilen kafeteryadan da sağlıklı ürünler alabilirler. Misafirlerin keyifli bir gün geçirmesi için tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, tatilcilerin sağlık ve güvenliği için güvenlik görevlilerinin yanı sıra bir doktor ve bir hemşireden oluşan sağlık ekibi ile cankurtaran hazır bulunduruyor.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber