Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

07
Temmuz

Küçük Menderes’e 11. arıtma geliyor

TÜMÜ PAYLAŞ

Küçük Menderes’e 11. arıtma geliyor
Küçük Menderes’e 11. arıtma geliyor
Küçük Menderes’e 11. arıtma geliyor
Küçük Menderes’e 11. arıtma geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek amacıyla Hasköy’de Avrupa standartlarında bir arıtma tesisi kuruyor. Tesis, Bayındır’ın ikinci, Küçük Menderes Havzası’nın da 11. ileri biyolojik atık su arıtma tesisi olacak.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Küçük Menderes Havzası’nı kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. Havzada Güneybatı, Urla, Urla Yüksek Teknoloji, Menderes (Havza), Özdere, Seferihisar, Doğanbey, Bayındır, Torbalı ile Ayrancılar -Yazıbaşı ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bayındır’da Hasköy’de kuracağı arıtma tesisi için de ihale hazırlıklarına başladı. Bayındır’ın Arıkbaşı, Çırpı, Hasköy ve Havuzbaşı yerleşimlerinin evsel atık sularını arıtacak tesis, Hasköy ve Gerenler Mahallesi sınırları içerisinde 10 bin metrekarelik alanda yer alacak. Günlük 2 bin metreküp artıma kapasitesiyle yaklaşık 10 bin kişinin atık suyunu arıtacak tesiste, ileri biyolojik yöntemlerle arıtma yapılacak.

Arıkbaşı, Çırpı, Hasköy ve Havuzbaşı mahallelerinin evsel atıklarının alınarak tesise iletilmesi amacıyla yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda atık su iletim hattı ile bir adet terfi merkezi imalatı yapacak olan İZSU, önümüzdeki günlerde hem arıtma hem de iletim hattı için yapım ihalesine çıkacak.
Hasköy arıtma tesisinin de devreye girmesiyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin K.Menderes havzasında kurduğu arıtma tesisi sayısı 11’e çıkacak. Sırada Tire, Selçuk, Kiraz, Karaburun, Mordoğan ve Beydağ arıtmaları yer alıyor.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber